Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  12.06.2007 15:12:52

O pojištění prostřednictvím internetu mají češi stále větší zájem

Zájem o pojištění prostřednictvím internetu mezi obyvateli naší republiky stále stoupá. Mezi nejoblíbenější produkty patří už dlouhodobě cestovní pojištění a povinné ručení. Návštěvníci internetových stránek www.top-pojisteni.cz využívají pak především kompletní porovnání aktuálních nabídek v rámci pojištění. Na začátku letošního roku se portál www.top-pojisteni.cz stal nejvíce navštěvovaným a také dle počtu klientů je ve svém oboru jedničkou na českém trhu.

 

Společnost Top-Pojištění.cz funguje na českém trhu více jak rok a půl a jako jedna z prvních spustila na svých internetových stránkách službu porovnání povinného ručení. Portál www.top-pojisteni.cz přináší ale také další novinky z oblasti pojištění a reaguje tak na zájem svých klientů
a trendy v zahraničí. „Jsme rádi, že máme mnoho spokojených klientů pohybujících se už v řádu desítek tisíc. Meziročně máme o více než 500% uzavřených smluv za měsíc. Návštěvnost za měsíc květen přesáhla 86 tis. a jsme tak na stejné úrovni jako největší pojišťovny v ČR,“ říká Pavel Ronovský, jednatel společnosti Top-Pojištění.cz pro oblast obchodu a marketingu. Cílovou skupinu pro sjednání pojištění po internetu tvoří především lidé mezi 30 a 39 lety (cca 35%). Silnější zastoupení je také u lidí středního věku, ale i seniorů. „Mezi naše nejstarší klienty patří dáma z Prahy, která minulý měsíc oslavila 99 narozeniny a na jaře se pojistila na cestu do Švýcarska,“ dodal Ronovský.

 

Povinné ručení

 

Povinné ručení nabízí od loňského roku 9 pojišťoven. Další dvě pojišťovny chtějí pak také získat svůj podíl na trhu – skoro 6 mil. pojištěných vozidel. Letošní rok je ve znamení změn také díky připravované novele zákona. „Dle testovacího provozu nového bonus/malus systému věříme v usnadnění přechodu mezi pojišťovnami. Novela sebou ale také přinese zvýšení limitů plnění a tím také zvýšení cen u nejnižších variant pojištění až o 15%. Bude existovat také jen jeden doklad
o pojištění – tzv. Zelená karta,
“ upřesňuje Ronovský. Internetoví uživatelé si vybírají pojištění především dle výše pojistného. Dle Top-Pojištění.cz se pojišťuje u nejlevnější pojišťovny necelých 60%.

 

Cestovní pojištění

 

V současné době je aktuální cestovní pojištění, které v ČR nabízí 12 pojišťoven.
V současné si návštěvníci na našich stránkách mohou porovnat nabídky 10 pojišťoven, další dvě připravujeme pro doplnění. Cestovní pojištění lze uzavřít během 3 min. a lze ho také ihned online zaplatit např. platební kartou. Pojistku i s asistenční kartičkou pak dostanete na svůj e-mail,“ popisuje Alena Bartoňová, jednatelka společnosti Top-Pojištění.cz pro finanční oblast. Pojištění prostřednictvím internetu umožňuje uzavřít pojištění těsně před odjezdem. Podle statistiky, kterou si Top-Pojištění.cz vede, využívá tuto možnost více než 70% uživatelů.

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688