Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  20.01.2009 15:18:36

Vienna Insurance Group a koncern ARAG připravili společný vstup na nové trhy právní ochrany

Rozhovory o spolupráci jsou v rozhodující fázi    Snaha o spole ný obchodní model v Rakousku    Partnerství pro vstup na trhy SVE

 

Zástupci Vienna Insurance Group (VIG) a ARAG Allgemeine Rechtsschutz-Versicherungs-AG podepsali Letter of Intent o spolupráci v oblasti právní ochrany. Cílem je vytvoření společného obchodního modelu pro rakouský trh i pro země SVE, ve kterých je Vienna Insurance Group  zastoupena. Rozhovory mají být podle plánu ukon eny do léta 2009.

 

„To, že dnes informujeme o podepsání Letter of Intent, podtrhuje dobrou atmosféru plnou důvěry, ve které oba podniky jednají o tomto záměru“, zdůrazňují předsedové představenstev obou firemních skupin, Dr. Günter Geyer (VIG) a Dr. Paul-Otto Faßbender (ARAG), v rámci společného rozhovoru s tiskem ve Vídni.

 

Vienna Insurance Group a ARAG přijaly zásadní dohodu o tom, že ze spole nosti ARAG Österreich vytvoří předního poskytovatele pojištění právní ochrany v Rakousku. Za tímto účelem založí VIG spolu s ARAG v Rakousku Joint Venture, při emž Vienna Insurance Group vloží do spole ného podniku ARAG Österreich celý svůj rakouský pojistný kmen v oblasti pojištění právní ochrany. 

 

„Tím vytvoříme nového lídra rakouského  trhu v této oblasti, který bude disponovat rozsáhlým know-how o produktu a špi kovou odbytovou sítí“, zdůrazňuje Dr. Günter Geyer výhody partnerství. 

 

Současně bude nová spole nost ARAG Österreich představovat východiskovou základnu pro vstup s nabídkou právní ochrany na dynamicky rostoucí trhy zemí SVE. „Vienna Insurance Group je pro nás ideálním partnerem při vytváření prostoru pro tuto v regionu relativně novou problematiku“, vysvětluje Dr. Paul-Otto Faßbender přínos tohoto partnerství pro ARAG, „jelikož Vienna Insurance Group se velice brzy chopila příležitosti rozvíjet tyto trhy a dnes disponuje jedine ným know-how v oblasti budování a pokrytí prostoru SVE.“ 

 

Objem pojistného kmene Vienna Insurance Group v oblasti pojištění právní ochrany v Rakousku, který se má stát sou ástí nové spole nosti ARAG Österreich, přesahuje 40 mil. EUR. Nová společnost ARAG Österreich tak bude spravovat celkový objem pojistného ve výši zhruba 84 mil. EUR a stane se jedni kou v oblasti pojištění právní ochrany v Rakousku. Postupným pronikáním na nové trhy zemí SVE by mohlo být v příštích deseti letech těmito pojistnými produkty dosaženo cílového pojistného převyšujícího 500 mil. EUR.

 

 Obě firemní skupiny se ideálně doplňují. Postupující internacionalizace koncernu ARAG získá prostřednictvím nového obchodního modelu novou dynamiku. ARAG disponuje dlouholetými zkušenostmi při rozvoji a úspěšném uplatňování obchodních modelů na nejrůznějších mezinárodních pojišťovacích trzích. Vienna Insurance Group je synonymem hlubokých znalostí středo- a východoevropských trhů a úspěšného budování pojišťovacích spole ností v tomto prostoru. 

 

Předsedové představenstev, Dr. Paul-Otto Faßbender a Dr. Günter Geyer, jsou přesvědčeni, že oba koncerny díky svým schopnostem, finan ní síle a image budou schopny nabídnout spotřebitelům v tomto regionu vysokou užitnou hodnotu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688