TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  26.08.2009 16:06:11

ECM skončila v prvním pololetí se ztrátou po zdanění 18,56 milionu eur

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Developerská společnost ECM Real Estate Investments skončila v prvním pololetí tohoto roku s čistou ztrátou po zdanění ve výši 18,56 milionu eur (471 milionů korun). Společnost to uvedla ve středu ve své tiskové zprávě.

Společnost tak snížila ve srovnání se stejným obdobím loňského roku čistou ztrátu po zdanění o 1,34 milionu eur (34 milionů korun).

Celková aktiva společnosti poklesla od začátku roku o 23 procent na 519 milionů eur (1,32 miliardy korun), což bylo podle sdělení firmy zapříčiněno především změnou konsolidačních metod u obou čínských projektů: nákupního centra ECMall a administrativní budovy Metropolis Tower. Počátkem tohoto roku společnost prodala 23procentní podíl v obou uvedených projektech svému místnímu joint-venture partnerovi a snížila tak svůj podíl na 37 procent.

Společnost ECM provedla za pomoci externího nezávislého odhadce pravidelné půlroční přecenění svého investičního portfolia. Společnost vykázala čistou ztrátu z přecenění na úrovni 0,9 milionu eur (22,86 milionu korun).

Společnost rovněž vykázala značný meziroční nárůst čistého zisku z pronájmu a služeb o 56,5 procenta na 7,2 milionu eur (183 milionů korun), a to zejména díky zvýšené obsazenosti budovy CITY Tower.

Administrativní náklady společnosti se v 1. pololetí 2009 meziročně snížily o 21 procent, což je výsledek úsporných opatření přijatých ve druhé polovině roku 2008 a počátkem roku 2009. „Účinky některých těchto opatření se projeví později, proto se výsledný efekt přijatých úsporných opatření dostaví dle odhadů až ve druhé polovině 2009,“ uvádí se ve zprávě ECM.

Společnost za 1. pololetí 2009 vykázala čisté finanční náklady ve výši 11,8 milionu eur v porovnání s 20,9 milionu eur v loňském roce. Toto meziroční snížení je podle sdělení firmy především důsledkem pozitivního dopadu kurzových rozdílů.

David Vandrovec, vandrovec@mediafax.cz

Neočekávaný zisk z přecenění byl díky rostoucím nájmům a nižší výnosům (yields)  na zavedené nemovitostiČR. ECM také založí fond, kam přesune své nájemní portfolio (ECM cíluje 30 až 50%).Krátkodobě by zde mohla být pozitivní reakce díky pokroku v nákladech a nižším než očekávaným ztrátám z přecenění. Nicméně současné ocenění není příznivé, pokud vezmeme v úvahu agresivní ocenění portfolia.

Petr Bártek

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Daně a daňová přiznání - informace, termíny, formuláře



Více zpráv k tématu Daně






?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688