Tiskové zprávy  |  30.10.2009 10:19:05

Startují nominace na Zlatou korunu 2010

Praha, 29. října 2009 - Od pondělí 2. listopadu má veřejnost možnost nominovat nejoblíbenější finanční produkty na Cenu veřejnosti, jedno z hlavních ocenění 8. ročníku soutěže Zlatá koruna. Do finále, které se uskuteční v příštím roce, postoupí 20 produktů s největším počtem nominací a z nich pak opět veřejnost svým hlasováním vybere konečné vítěze. Současně s nominacemi na Cenu veřejnosti začíná i hlasování v Ceně podnikatelů o nejlepší finanční produkty pro malé a střední podniky. Konečné výsledky obou anket budou známy v květnu 2010.

Hlasování v Ceně veřejnosti probíhá dvoukolově. V prvním, nominačním kole, které bude ukončeno v březnu 2010, se hlasuje prostřednictvím internetu na www.zlatakoruna.info. Dvacet produktů s nejvyšším počtem nominačních hlasů postoupí do finálového kola, které proběhne na internetu a navíc i prostřednictvím SMS zpráv.

V nominačním kole se hlasuje o všech produktech, které jsou umístěné na výše uvedeném webu. Návštěvník může dát hlas také jakémukoliv dalšímu produktu, který není na webu uveden, a to tak, že jeho název napíše do hlasovacího formuláře.

V minulém sedmém ročníku byl v obou anketách odevzdán rekordní počet 126 030 hlasů a účastníci vybrali vítěze z celkového počtu 615 finančních produktů.

Těší nás, že zájem veřejnosti o hlasování v soutěži Zlatá koruna je veliký a málokterá u nás vyhlašovaná anketa se může pochlubit takovou účastí. Svědčí to o tom, že stále více lidí dnes zajímá, jaké produkty a v jaké kvalitě finanční trh nabízí. Nejvíce si u této ankety ceníme, že navazuje těsnější spojení mezi zákazníky a poskytovateli finančních služeb. Získat tuto cenu je pro finanční společnosti nejenom prestižní záležitostí a měřítkem úspěšnosti, ale především pobídkou, aby své služby stále zlepšovaly a více se orientovaly na klienta. A právě toto chceme pravidelným vyhlašováním této ankety podporovat,“ říká Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna.

Výsledky hlasování v 7. ročníku Zlaté koruny:

Cena veřejnosti
1. Internet Banka / GE Money Bank, a.s.
2. mKONTO - osobní účet / mBank - BRE Bank SA, organizační složka podniku
3. Nízká hyposplátka / Raiffeisen stavební spořitelna, a.s.

Cena podnikatelů
1. Komplexní pojistný program pro dopravce / Česká pojišťovna, a.s.
2. Komplexní pojištění podnikatelů NOE Plus / Allianz pojišťovna, a.s.
3.TREND / Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

 

O soutěži Zlatá koruna

Od roku 2003 probíhá pod záštitou ministrů financí ČR soutěž Zlatá koruna, která každoročně oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu. V roce 2009 se konal již její 7. ročník. Soutěže se zúčastnilo celkem 213 produktů od 67 finančních společností. Soutěž Zlatá koruna si získala vysoké renomé zejména tím, že nejlepší produkty v 15 kategoriích vybírá Finanční akademie složená z 300 finančních odborníků. Ta také uděluje cenu Novinka roku.

Významnou součástí soutěže je hlasování o Cenu veřejnosti, kdy nejoblíbenější finanční produkty volí veřejnost prostřednictvím internetu a SMS zpráv. Od roku 2008 je hlasování rozšířeno o Cenu podnikatelů, kterou se oceňují nejoblíbenější finanční produkty pro malé a střední podnikatele. Do veřejného hlasování se v roce 2009 zapojil rekordní počet více než 126 tisíc účastníků.

Zlatá koruna svým zaměřením přispívá ke zdravé konkurenci, podporuje vznik nových produktů a veřejnosti napomáhá k vyšší finanční gramotnosti. Výsledky hodnocení v soutěži Zlatá koruna pomáhají veřejnosti snadněji se orientovat v nabídce finančních produktů, motivují občany k tomu, aby se více zajímali o vlastnosti jednotlivých produktů a lépe porozuměli nabídkám finančních společností.

Výsledky 7. ročníku soutěže byly slavnostně vyhlášeny 23. června 2009 v TOP HOTELU Praha.

Další informace o soutěži Zlatá koruna a souhrnné výsledky všech uplynulých ročníků najdete na www.zlatakoruna.info.

Partneři soutěže Zlatá koruna
Generální partner: OVB Allfinanz, a.s.
Partneři: CK Fischer, Worldclass, Česká televize, ČT24, Ipsos Tambor, TOP HOTELS GROUP, Vinařství Spielberg
Hlavní mediální partneři: MF DNES, iDNES
Mediální partneři: Kurzy.cz, Finance.cz, Finanční noviny.cz, Měšec.cz, Podnikatel.cz, Peníze.cz, FinExpert.cz, Osobní finance, NEWTON Media
Odborní partneři: Finanční arbitr České republiky, Asociace penzijních fondů, Asociace hypotečních makléřů, Bankovní registr klientských informací, Nebankovní registr klientských informací, SOLUS, Sdružení obrany spotřebitelů, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Hospodářská komora České republiky, CFO Club, Prague Business Club, Sdružení obrany spotřebitele
Pořadatel soutěže: pdMEDIA s.r.o.
Generální partner soutěže, společnost OVB Allfinanz, a.s., je přední finančně poradenská společnost, působí na českém trhu od roku 1993 a je dceřinou společností německé OVB Holding AG. V současné době má v ČR více než 830 tisíc klientů a spravuje téměř 1,8 miliónu smluv. Klientům je k dispozici celorepubliková síť kvalifikovaných poradců – pojišťovacích a investičních zprostředkovatelů. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970 na základě myšlenky poskytovat soukromým klientům obsažné, individuální a komplexní majetkové a finanční poradenství. V současné době působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy.
OVB Holding AG se sídlem v Kolíně n. Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od založení v roce 1970 je klíčovou činností společnosti finanční poradenství, které se soustřeďuje na individuální potřeby klientů – především domácností – v oblastech pojistné ochrany, v otázkách majetkového poradenství, zaopatření na stáří a získávání nemovitostí. V současnosti poskytuje v Evropě poradenství 2,8 miliónu klientů a spolupracuje s více než 100 renomovanými produktovými partnery. OVB Holding AG nyní působí celkem ve 14 zemích, přičemž pro OVB pracuje přes 4800 aktivních spolupracovníků. V roce 2008 dosáhl OVB Holding, obchodovaný od června 2006 na Frankfurtské burze (Prime Standard), celkových provizních příjmů ve výši 260,2 mil. Euro a EBIT ve výši 28,8 mil. Euro.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688