Domácí koupání může být levnější i šetrnější k životnímu prostředí díky solárnímu programu Ekosun

Prostřednictvím moderního technologického vybavení můžete výrazně zredukovat jednu z významných položek, které se vážou k nákladům na údržbu vašeho domácího bazénu. Zkušenosti spokojených zákazníků ukazují, že náklady na pořízení solárního ohřívání vody v bazénu se vrací již v prvním roce používání.

S programem Ekosun se společnost Marimex jako první zaměřila na využívání alternativního zdroje energie k ohřevu vody ve vašem bazénu. Předpona eko je v případě využívání slunečních paprsků platná hned dvakrát. Provoz bazénu se totiž může stát ekologickým i ekonomickým.

Základ - solární plachta

Základním vybavením, které v této souvislosti musíme zmínit, je solární plachta. Jejím hlavním úkolem je bránit tepelným ztrátám, ke kterým v bazénu dochází v průběhu noci a obecně v okamžiku, kdy se voda aktivně neohřívá. Bazénová solární plachta zároveň zabraňuje odpařování vody z bazénu a má tak pozitivní vliv na snižování nákladů na samotnou spotřebu vody i bazénové chemie. Pochopitelně bazénová fólie chrání vodu ve vašem bazénu i před nečistotami a zpomaluje růst řas v bazénu, protože do sebe absorbuje sluneční paprsky.

Solární plachta na bazén je podobná jako dobře známá bublinková fólie, takže navíc působí jako lupa a koncentruje dopadající sluneční paprsky. Modré a černé solární plachty navíc ještě zvyšují rychlost ohřevu vody v bazénu.

Solární sprchy

Jak vám solární sprcha pomůže dosáhnout úspory nákladů na provoz domácího bazénu? Představuje prostředek, jak velmi levně a ekologicky zabezpečit potřebnou hygienu koupajících. Tím předejdete znečišťování vody v bazénu a snížíte spotřebu bazénové chemie.

Solární sprchy Ekosun fungují jednoduše. Studenou užitkovou vodu napustíte do zásobníku, který absorbuje energii slunečního záření a vodu prohřeje na teplotu až 55 °C. Instalace sprchy je velmi snadná, nepotřebuje žádné stavební úpravy. Nezbytné je najít jen místo s dostatečně dlouhou dobou slunečního svitu, dále chránit sprchu před větrem, aby byla doba potřebná na ohřev vody co nejkratší.

Solární ohřev vody v bazénu

Solární kolektory pod značkou Marimex Ekosun existují v několika variantách. Jedná se o produkty, které vám prodlouží koupací sezónu a po celou dobu učiní koupání příjemnější. Umožní vám ohřát si vodu v bazénu doslova zadarmo. Zařízení dokáže ohřát vodu v bazénu až o 6 °C. Připojíte jen ohřevovou jednotku k filtraci bazénu. Tyto výrobky jsou vhodné pro všechny bazény s pískovou filtrací, a to již od objemu 4 m3.

Ideální volbou pro ohřev vody v menších bazénech je kruhový solární ohřev Pyramida. Voda čerpaná pomocí filtrace proteče spirálou, ve které se díky slunečnímu záření prohřeje. Aby bylo ohřívání vody co nejefektivnější a nejúčinnější, jsou vlákna kruhového solárního ohřevu umístěna těsně u sebe, takže tepelná energie se velmi dobře šíří. Ochranná kopule, která konstrukci kryje, pak zabraňuje úniku tepla a sluneční paprsky ještě víc koncentruje.

Solární ohřev Ekosun Slim je pak vhodný pro bazény s pískovou filtrací od velikosti 4 m3. Solární panel se prodává ve velikostech 1,8 m2 a 3,6 m2. Panel pohlcuje tepelnou energii slunečních paprsků a předává ji vodě, která panelem proudí.

Jaké výhody má solární program Ekosun

·         Investice se vrací už po první sezoně, díky úspoře energie na ohřev vody a také díky snížení nákladů na údržbu kvality vody.

·         Solární kruhový ohřev pracuje neustále, na rozdíl od elektrického ohřevu, který vypneme například v okamžiku, kdy jedeme na dovolenou.

·         Solární ohřev má jen minimální riziko poruchy.

·         Je prostorově nenáročný, takže můžete zapojit několik jednotek kruhového solárního ohřevu za sebou a dosáhnout rychlejšího ohřívání vody v bazénu.

Více na www.marimex.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy