Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  02.03.2011 12:31:37

Equity Update: Geopolitická rizika tlačí ceny ropy vzhůru a ceny akcií dolů

Evropské akciové trhy otevřou níže, protože investoři v USA a Asii na nich vzhledem k cenám ropy, které se vyhouply nad 115 USD za barel, snižují svou angažovanost. Myslíme si, že akcie budou po celou seanci pod tlakem, jelikož ceny se přizpůsobují současným geopolitickým rizikům.

V současné době jsme svědky vření na Blízkém východě, které jen tak nepomine. Přinejmenším vzrůstá riziko, že by mohlo dojít k velkým výpadkům na energetických trzích, a ceny akcií se tomuto riziku musejí přirozeně přizpůsobit. Pokud se napětí rozšíří, mohlo by to spustit korekci, o níž investoři v poslední době hovoří. My však i nadále zastáváme názor, že z dlouhodobého hlediska je přiměřená hodnota akcií vyšší než jejich současné úrovně.

Futures indexu FTSE 100 jsou nyní před otevřením akciových trhů o 1,1 procenta níže. Jednou z nejdůležitějších ekonomických událostí je dnes zveřejnění britského indexu nákupních manažerů ve stavebnictví za únor (9:30 GMT). Ve srovnání s lednovými 53,7 bodu se očekává na úrovni 52,8 bodu. O něco později bude zveřejněn index cen výrobců v eurozóně za měsíc leden (10:00 GMT). Ve srovnání s prosincovými 0,8 % se očekává meziměsíční nárůst o 1,1 %. Tyto údaje poskytnou další informace o inflačních tlacích v ekonomice eurozóny.

Americké akcie včera klesly o 1,6 %, a to i přes slušné hodnoty indexu aktivity ve zpracovatelském sektoru ISM, které signalizují zotavování americké ekonomiky. Nepomohla ani ujištění Bena Bernankeho, že růst cen ropy pravděpodobně nezpůsobí trvalé zvýšení inflace a že očekávání v oblasti inflace zůstávají nízká.

Dnes brzy dopoledne jsme se dozvěděli informace o hospodářských výsledcích několika významných společností:

  • Hongkongský podnik veřejných služeb Power Assets Holding oznámil, že jeho čistý zisk za fiskální rok dosáhl 7,2 mld. HKD (oproti předpokládaným 7,1 mld. HKD). Uvedený výsledek podpořily zámořské akvizice a vedení podniku očekává, že podíl zisků ze zahraničních trhů na celkových ziscích se bude postupně zvyšovat.
  • Společnost Standard Chartered oznámila, že její čistý zisk za fiskální rok činí díky širší působnosti 4,3 mld. HKD (analytici očekávali hodnotu 4,2 mld. HKD). Vedení společnosti tvrdí, že zisky za leden byly rekordní, a v roce 2011 a v dalších letech očekává dvouciferný růst. Společnost se domnívá, že největší vnější riziko pro ni představuje regulatorní změna.
  • Společnost Holcim oznámila, že její čistý zisk za čtvrté čtvrtletí dosáhl oproti očekávaným 143,9 mil. CHF výše 307 mil. CHF, a to díky zlepšujícím se podmínkám na trhu a snižování nákladů. Oproti očekáváním analytiků (1,35 CHF) navrhuje společnost Holcim dividendy ve výši 1,50 CHF na akcii. Vedení společnosti potvrzuje rostoucí globální poptávku, přičemž nejpozitivnější výhled se vztahuje k jihovýchodní Asii.

Více informací najdete na www.saxobank.cz.

Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist, Saxo Bank, www.saxobank.cz

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

17.07.2019Ropa tlačí ceny průmyslových výrobců dolů Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
09.04.2019Eskalace konfliktu v Libyi tlačí ceny ropy vzhůru ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
27.06.2018Trumpovy výhrůžky Íránu tlačí cenu ropy vzhůru PrimStock s.r.o. (PrimStock s.r.o.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688