Czechwealth (Czechwealth)
Akcie v ČR  |  29.03.2011 08:27:02

Jak na AAA, KITD, Fortunu, nové IPO a naše hvězdné ORCO


Nyní si rozebereme potenciál společností o kterých moc často nepíšeme. Jde o akcie firem, které jsou málo likvidní, emise je malá nebo se jedná o malý duální listing.

1) AAA – jedná se o malou emisi akcií cca 1mld. ., managementu společnosti se již podařilo otočit negativní vývoj HV, podařilo se výrazně zvednout marže a zrušily se nerentabilní pobočky. My očekáváme, že tento trend bude nadále pokračovat a očekáváme pozitivní reakci trhu. Objevují se také možné spekulace  expanzi do Ruska. Jedná se o cyklickou akcii, kterou může agresivní investor při poklesech akumulovat.

2) KIT Digital – můžeme jen očekávat další zklamání, neboť managementu se nadaří zvednout marže za své služby. Přestože společnost provádí na trhu akvizice dobrých a finančně zdravých společností, nepromítá se to pozitivně do výsledků. Dříve, či později bude muset management provést restrukturalizaci společnosti a snažit se prodávat své služby s vyššími maržemi, protože nejde do nekonečna upisovat nové akcie a následně finanční prostředky používat na provoz. I díky fundamentu, ale také kvůli malé emisi na CZ trhu neuvažujeme o participaci na tomto titulu.


3) Fortuna – společnosti se podařilo mírně překonat očekávání trhu, bohužel nadále zůstává nejasná situace kolem spuštění nové loterie. Situace kolem Sazky, kde se majoritní vlastník Penta pokoušela získat podíl, zkrachoval a pravděpodobně získá Sazku Petr Kellner a Karel Komárek, kteří jsou daleko mocnější než pan Hušák, který dlouhá léta vládl tvrdou rukou. Fortuna to může mít v budoucnu daleko těžší se spuštěním nové loterie, neboť od roku 1990 se nikomu nepodařilo spustit a úspěšně provozovat novou loterii. I přesto vidíme titul jako zajímavý, ale aktuálně se nachází na fair value a o nákupu bycho uvažovali 10% až 20% níže.

4) VIG – jedná se o velmi konzervativní titul s jasnou dividendovou politikou, neočekáváme výraznou odchylku od predikovaných HV, vzhledem k tomu, že na BCPP se jedná o duální listing a s akciemi se obchoduje jen ve velmi malých objemech, není z našeho pohledu titul vhodný k nákupu. Případný nákup bychom raději realizovali na jiném trhu než CZ.

Nové IPO:

1) Již dlouho se mluví o uvedení akcií ČSOB na burzu. Bohužel uvedení akcií na trh zabránilo zemětřesení v Japonsku a politická nestabilita na severu Afriky. Opět se ukazuje, že majoritní vlastník KBC uvede emisi na trh, až budou akcie na vrcholu, aby maximalizoval zisk. My se určitě IPO nezúčastníme a vyčkáme, až jak se začne obchodovat s akciemi, protože lze očekávat zajímavější cenu, než bude upisovací.

2) C.S. Cargo – další horký kandidát, kdy management by rád použil získané finanční prostředky k rozvoji společnosti. Bohužel podnikání v tomto oboru se nachází pod velikým tlakem, kdy dopravci jsou nuceni jezdit s minimálními maržemi, jinak tomu není ani C.S. Cargo, tento trend by měl pokrčovat i nadále a proto se také v případě uvedení akcií na trh IPO nezúčastníme.

A nyní se ještě ohlédneme za akcií ORCO, která minulý týden zveřejnila své hospodářské výsledky, které z našeho pohledu výrazně překonaly očekávání trhu ve všech sledovaných položkách. Na potenciál akcií jsme upozorňovali v prosinci 2010 a v lednu 2011. Nyní se naše predikce vyplnila a kurz od zveřejnění naší analýzy kdy cena oscilovala mezi 180 a 190 vzrostl o 32% na 244 za 3 měsíce. Náš náhled na akcii se nemění, v letošním roce očekáváme další růst ceny akcie k 300 a nevylučujeme i pokoření této psychologické hranice. Pro vývoj v následujících letech (2012 a 2013) bude především důležité naplňování restrukturalizačního plánu, který se doposud dařilo splnit a i mírně překonat. To je hlavní podmínka pro další růst ceny akcie.

 


Tyto zprávy pro Vás připravuje společnost Czechwealth



Přečtěte si také:

20.10.2018AAA Auto je na prodej a nebo k IPO Research (J&T BANKA)
01.07.2014Hvězdné IPO firmy GOPRO Grant Capital (Grant Capital)
27.03.2013PX na půlročním minimu, Orco a AAA Auto před výsledky rostou Investiční bankovnictví (Komerční banka)
11.01.2013PX na konci týdne mezi premianty, výrazně rostly Orco a AAA Auto Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688