Akcie ve světě  |  19.07.2011 17:12:30

Výsledková sezóna drží trh

V podstatě můžeme říci, že od začátku vyhlašování výsledků hospodaření společností za 2.kvartál chodí z USA skoro samé dobré zprávy. Doposud nejlepší reakci na výsledky předvedla společnost Google (cca + 13 %), ale také JP Morgan příjemně potěšila svými 3 %. Dnes se k ní z bankovního sektoru přidala také Bank of America, která měla lepší zisk i tržby než trh čekal a před otevřením trhu posílila o 2 %, v obchodní fázi však tento růst ztratila. Goldman Sachs byli horší jak na tržbách, tak na zisku a dnes oslabují o přibližně 1 %. Lepšími čísly se také dnes pochlubila Coca-Cola a Johnoson&Johnson. Po trhu se zveřejní výsledky společnosti Apple a Yahoo!.

Řekla bych, že v současnosti, kdy se jednotlivé státy „předhání“ ve své zadluženosti, a to ne pouze na úrovni Evropské unie, o které se momentálně nejvíc hovoří, právě výsledková sezóna drží trh na hodnotách, které jsou z hlediska technické analýzy stěžejní pro předpoklad dalšího růstu. Za tyto hodnoty považuji úroveň 7.000-7.200 bodů na indexu německé burzy DAX a 1.280-1.300 na americkém S&P500. Z těchto hodnot je trh dle mého názoru schopen posilovat a dosahovat nových maxim, pakliže se situace okolo států Evropské unie uklidní. Může tomu napomoci čtvrteční summit, kdy budou představitelé jednotlivých členských zemí projednávat možnosti řešení téměř patové situace. Mnozí si myslí, a já se k nim přidávám, že řešení se bude muset za každou cenu najít, ať už bude mít jakoukoliv podobu a trh ho může vyhodnotit pozitivně, i když z dlouhodobého hlediska nemusí řešit celkový problém. Takové řešení může přijít například v podobě dalších podpůrných balíčků, rozpočtových úspor, nalezení investorů pro odkup státních dluhopisů, atd.

Jinými slovy: Zisky a tržby významných amerických firem se zvyšují, takže pokud se zlepší také makroekonomické faktory působící na akciové trhy v podobě státní zadluženosti, pokračující nezaměstnanosti, atd., trh může růst a dosahovat nových maxim.

Po 16 hodině lze z trhu vyčíst následující hodnoty:

S&P500 1.320 bodů ( + 1 %), DAX 7.200 bodů ( + 1,4 %), ropa WTI 98 USD/barel ( + 2,4 %), zlato 1.600 USD/unci ( - 0,2 %), EUR/USD 1,42 ( + 1 %).¨


Michaela Lojínová

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688