Research (Penizenavic.cz)
Akcie v ČR  |  10.04.2012 11:03:33

Společnost AAA Auto dosáhla v roce 2011 zatím svého nejvyššího čistého zisku

Podle předběžných neauditovaných konsolidovaných hospodářských výsledků dosáhla společnost AAA Auto Group N.V. v roce 2011 zatím svého nejvyššího čistého a provozního zisku, a to i ve srovnání s jejich úrovní před finanční krizí. Ve srovnání s rokem 2010, se čistý zisk skupiny zdvojnásobil na úroveň 10,3 milionu eur, zatímco provozní zisk společnost navýšila meziročně o 80 % na 21,9 milionu eur při celkovém obratu 276,7 milionu eur, jež oproti obratu dosaženém v roce 2010 vzrostl o 35 %.

Prodeje za první kvartál rostly meziročně o 10,2 % na 12175 vozů. Přispěl k tomu hlavně nárůst prodejů v březnu o 12 % na 4695 automobilů. Společnost uvedla, že pro letošní rok očekává nárůst tržeb a prodejů alespoň o 5 % a nárůst čistého zisku alespoň o 20 %.

Rok 2011 byl pro AAA AUTO z pohledu dosaženého čistého zisku mimořádným rokem. Efekt opatření, která společnost zavedla v reakci na krizi, se plně projevil a skupina je nyní významnou měrou efektivnější a ziskovější. Ve srovnání s úrovní před krizí dosáhla loni společnost dvojnásobně vysokého provozního a stejně tak čistého zisku na polovičním objemu prodejů" uvedl v reakci na zveřejněné hospodářské výsledky Anthony James Denny, generální ředitel skupiny AAA AUTO.

„V letošním roce očekáváme, že dosáhneme ještě vyššího čistého zisku. Nejistota v souvislosti s budoucím ekonomickým vývojem neměla doposud významný dopad na poptávku spotřebitelů po ojetých vozech a na prodeje skupiny, a reakce, které získáváme od našich zákazníků, jsou mnohem pozitivnější než před minulou krizí. Neočekáváme proto v tomto roce významnou recesi na trhu ojetých vozů, pouze stagnaci, následovanou opětovným mírným růstem příští rok. Růst prodejů si plánujeme zajistit prostřednictvím nových poboček. Naším cílem je tak dosáhnout za rok 2012 růstu čistého zisku skupiny nejméně o 20 % při obratu o nejméně 5 % vyšším ve srovnání s loňským rokem," doplnil Anthony Denny.

Skupina AAA AUTO obnovila minulý rok regionální expanzi. V září 2011 otevřela po čtyřech letech svou první novou pobočku v České republice; další dvě pobočky byly otevřeny v ČR a na Slovensku v únoru 2012. Firemní plány zároveň počítají během příštích dvou let s otevřením dalších až šesti nových autocenter v České republice (z čehož tři by se měly otevřít v roce 2012 a další tři v roce 2013) a až tří nových autocenter na Slovensku (z nichž jedna v roce 2012 a dvě v roce 2013).

Rok 2011 se vyznačil dalším významným milníkem, když skupina AAA AUTO vstoupila na ruský trh a otevřela zde v září 2011 svou první pobočku blízko Moskvy. Vzhledem k potenciální velikosti ruského trhu má tato investice pro skupinu strategický význam. Společnost očekává, že první pobočka dosáhne bodu zvratu na úrovni čistého zisku v polovině letošního roku. Na základě prodejních a hospodářských výsledků první pobočky plánuje společnost otevření dalšího zastoupení v Rusku nejpravděpodobněji v roce 2013.

Společnost očekává, že nové pobočky jak v Rusku, tak v ČR a na Slovensku budou v letošním roce hlavním tahounem růstu prodejů celé skupiny. „Po poklesu v roce 2009 došlo k oživení prodejních objemů skupiny, bude ale trvat ještě pár let, než se vrátí na úroveň roku 2007. Prodeje na celém trhu ojetých automobilů jsou stále pod předkrizovou úrovní. To dává na druhou stranu naší společnosti do příštích let atraktivní potenciál růstu," zakončil Anthony Denny.

 

Srovnejte si podílové fondy ve srovnávači fondů na http://www.penizenavic.cz/porovnavac-fondu

Zdroj RM-SYSTÉM.

Tyto zprávy pro vás vytváří penízenavíc.cz.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688