eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  17.06.2013 15:37:45

Stručná situace Wall Street: opening 17.6.13 táhne na sever

Dnešní burzovní seance začne poměrně důležitý týden na trzích, neboť se dozvíme zásadní informace z některých makrodat a zejména to bude výsledek jednání Federal Open Market Committee (FOMC) US centrální banky FED.

Závěr meetingu by měl přinést vyjasnění otázek ve směru jakým způsobem bude pokračovat FED svou měnovou politikou ve stimulaci ekonomiky formou odkupu aktiv QE, zda jej bude upravovat jak objemově, tak i časově. Navíc po resultátu FOMC FED dne 19.6. t.r. bude následovat tisková konference šéfa FED Bernankeho a může tak dojít k upřesnění záměrů FED. Objektivní záležitostí také může být debata o horizontu očekávání začátku zvýšení sazeb na kratším konci výnosové křivky.

FED rovněž může upřesnit svůj pohled na vývoj indikátorů růstu ekonomiky, inflace a nezaměstnanosti. Současné výhledy FED pro růst HDP jsou na úrovni 2,6% pro tento rok a 3,2% pro rok 2014. Tudíž FED je mírně optimističtější než trhy (tam je očekávání 2,3% resp. 2,8%). Jakým způsobem bude FED revidovat tato čísla, bude rozhodující pro projekci jakýchkoliv změn v QE.

Ke konkrétním položkám makroukazatelů lze uvést, že byla vykázána ve složení Empire Manufacturing Index (průmyslová aktivita v regionu NY) za červen s výsledkem 7,84 bodů vs. očekávání 0,80 bodů, po otevření následují NAHB Housing Market Index za červen s předpokladem 45,0 bodů. Treasury oznámí realizaci dluhových instrumentů se splatností 4W, 3M a 6M.

Příznivě lze hodnotit přínos stylu tradingu na akciových trzích v Asii, kde se japonský index Nikkei 225 svým nárůstem o 2,73% vrátil nad hranici 13 tis. bodů a HangSeng přidal 1,22%. Mírným oslabením o -0,27% skončil Shanghai Composite.

Bundesbanka ve svém měsíčním reportu vidí pravděpodobnost zpomalení růstu po celkem silném 2. Q. Očekávání na vývoj produkce byla nedávno signifikantně snížena v návaznosti na slabší zakázky za duben a stejně tak i výhled exportů na kratší dobu.

Hlavní US akciové indexy se tak posunují do tradingu s těmito procentními změnami hodnot: DJIA +0,92%, Nasdaq Composite +0,84% a SP 500 +0,83%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 97,08 USD za barel a zlato je na ceně 1384,30 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3355.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 2,124%.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688