Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Investice  |  26.06.2013 11:32:27

OVB Vstřícná banka: Česká spořitelna se o klienty OZP stará

V prvním čtvrtletí roku 2013 se dle klientského ratingu OVB Vstřícná banka stala Vaše banka Česká spořitelna nejvstřícnější bankou vůči osobám se zdravotním postižením, kteří Českou spořitelnu také nejlépe hodnotí. Česká spořitelna tak získala od osob se zdravotním postižením hodnocení 85 procent. Zeptali jsme se zástupce České spořitelny Kláry Pačesové z tiskového oddělení, jak hodnotí tento výsledek a co pro OZP do budoucna připravují.

1) Česká spořitelna se stala na základě hlasování osob se zdravotním postižením nejvstřícnější bankou vůči této skupině osob. Je nejvyšší umístění v této kategorii pro Vás překvapením? A jak si přízeň osob se zdravotním postižením vysvětlujete?

 

Výsledku hlasování si velmi vážíme a vnímáme ho jako ocenění našich aktivit, které pro osoby se zdravotním postižením děláme.

 

Každý klient je pro nás velmi důležitý. Respektujeme, že každý má svoje individuální potřeby, a proto se snažíme zdravotně postiženým klientům vyjít vstříc tak, aby mohli naše služby pohodlně využívat. Na vstřícném přístupu k lidem se zdravotním postižením pracujeme dlouhodobě a systematicky. Spolupracujeme s několika organizacemi, které se zabývají podporou specifických potřeb této skupiny našich spoluobčanů.

 

Společně s Českým červeným křížem školíme své zaměstnance v pobočkách ve správném přístupu ke klientům se zdravotním postižením, k seniorům a také v oblasti první pomoci. Do konce roku 2013 chceme proškolit až 800 zaměstnanců. Rovněž spolupracujeme s Pražskou organizací vozíčkářů (POV), která mapuje naše pobočky a bankomaty z hlediska bezbariérovosti. Na základě jejich doporučení místa přizpůsobujeme občanům na vozíku nebo i rodičům s dětskými kočárky. V současné době máme 383 bezbariérových poboček po celé ČR, což je více než polovina všech našich obchodních míst. Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR (SONS) zase vytipovala další desítky lokalit, které jsou vhodné pro umístění audio modulů, které usnadňují obsluhu bankomatu slabozrakým a nevidomým klientům. Dnes již máme 136 takto upravených bankomatů. Lidé s handicapem, kteří nemohou obsluhovat bankomat, také vyberou hotovost zdarma v našich pobočkách. Osoby se zhoršeným zrakem si mohou v pobočce zapůjčit brýle.

 

2) I dle našeho průzkumu bank jsme vyhodnotili Českou spořitelnu jako banku, která věnuje osobám se zdravotním postižením největší pozornost. Co do budoucna připravujete za novinky vztahující se ke zlepšení dostupnosti a služeb pro OZP?

 

Nadále pokračujeme v odstraňování všech bariér tak, abychom se stali vstřícnější bankou a přátelským místem nejen pro lidi s handicapem. Společně s POV budeme tedy dále pokračovat v mapování přístupnosti našich poboček a bankomatů, trvá i naše spolupráce se SONS a také školení našich zaměstnanců v rámci projektu Přátelská místa s ČČK.

 

Právě projekt Přátelská místa pro nás má v současné době vysokou prioritu, protože se domníváme, že pro lidi s handicapem je často mnohem důležitější samotný přístup zaměstnanců než odpovídající technické vybavení poboček a bankomatů. Dovednost komunikace s lidmi s různým druhem znevýhodnění, znalost jejich specifik a schopnost jim poskytnout kvalitní první pomoc jsou nenahraditelné. Podle informací od ČČK jsme první finanční instituce, která se do projektu Přátelská místa zapojila a vzdělávání pracovníků poboček se tak věnuje soustavně.

 

3) Mají pro Vás výsledky této resp. obdobných průzkumů a anket zpětnou vazbu, díky které můžete zjistit, jak jste ve své snaze úspěšní, resp. v čem svoji práci vůči OZP zlepšit, či kde naopak máte rezervy? Jakým způsobem vymýšlíte či upravujete své služby pro OZP? Je tato skupina osob předmětem strategických a významných rozhodnutí vedení banky?

 

Ano, výsledky takovýchto průzkumů představují cenný zdroj informací a hodnotnou zpětnou vazbu, která ukazuje, jakým směrem bychom se měli do budoucna vydat a co v přístupu ke zdravotně postiženým, kteří jsou pro nás důležitou cílovou skupinou, ještě vylepšit.

 

 

 

 

 

www.vstricnabanka.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt 16:48  Akciové trhy rostly v březnu i celém prvním čtvrtletí na obou stranách Atlantiku a.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688