BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  27.06.2013 07:50:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýza EUR/USD, GBP/USD, ZLATA a ROPY

Austrálie prožila politickou rošádu, když došlo k výměně premiérů. Ze své pozice musela odstoupit současná premiérka Julia Gillard, která byla nahrazena kolegou z Labour party Kevinem Ruddem. Záměna prý proběhla čistě z politických důvodů, protože grémium strany vidí větší šance na úspěch v zářijových volbách v čele s Ruddem.

Americké HDP za první kvartál letošního roku bylo překvapivě revidováno na 1,8 procentní růst z předchozích 2,4 procent. Spotřebitelské výdaje, které tvoří 2/3 amerického HDP byly revidovány z 3,4 procentního růstu na 2,6 procenta, což je pro USA velmi negativní zpráva. Export, který se podle prvního zveřejnění HDP dočkal růstu, nakonec kontraktoval o 1,1 procenta. Na tato špatná data HDP reagovaly americké akciové indexy růstem, protože v nich ožila neděje, že by Ben Bernanke mohl počkat s utahováním měnového uvolňování. Index S&P500 včera opět atakoval hladinu 1600.

Americké hypotéční úroky vzrostly na nejvyšší úroveň za poslední dva roky. Výpůjční náklady vyletěly nahoru poté, co Ben Bernanke minulý naznačil, že by do konce roku 2013 mohlo dojít k ukončení kvantitativního uvolňování. Vysoké hypotekární sazby mohou ohrozit velmi dobře nastartovaný trh bydlení.

Ministři financí eurozóny se včera po 7hodinovém jednání shodli na podmínkách záchrany problémových bank a na tom, kdo za ně ponese v budoucnu hmotnou odpovědnost. Podle nových pravidel se na záchraně bank budou muset podílet akcionáři, držitelé dluhopisů a klienti se vklady vyššími než 100 000 eur.

EUR/USD si i přes včerejší revizi amerického HDP udrželo medvědí sílu a poprvé otestovalo silný support 1,30. Tam došlo k pravděpodobnému výběru prvních zisků a eurodolar tak mírně koriguje své ztráty. Ideálním scénářem pro dnešní seanci by byla korekce k rezistenci 1,3072, odkud by trend mohl pokračovat skrz podporu 1,30.


GBP/USD našlo podporu na kulatém čísle 1,53 a snaží o korigování předchozích ztrát. Dnešní evropská seance by mohla být pro sterling pozitivní. Medvědí trend se zdá být přeprodaný a na oscilátoru se vytvořila býčí divergence. Zásadní rezistenční hladinou je pak cena 1,54.

Ropa se po falešném průrazu trendové linie vydala výš a momentálně atakuje předchozí high na Fibonacciho hladině 50. Trh tak během dneška rozhodne o svém dalším osudu. Fibonacciho hladina 50 sehraje v rozhodování klíčovou roli. Trh by u této rezistence mohl vytvořit dvojitý vrchol a znovu se pokusit o průraz trendové linie. Tento závěr podporuje i překoupený oscilátor a klouzavý průměr, jenž vytváří dynamickou rezistenci. Naopak průraz nad rezistenci by ropě otevřel cestu k 97,12.


Ideální příležitost na vytvoření korekce se objevila na zlatu. Trh potvrdil trend vytvořením nižšího dna a nadešel čas na korekci předchozích ztrát. O potenciálním posílení svědčí i býčí divergence na stochastickém oscilátoru. Nejdůležitější rezistencí je cena 1 274,12.



 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688