STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  08.10.2013 10:50:21

Chci začít obchodovat, ale nevím, kde začít!

Mnoho z nás má ve své hlavě zafixované, že burza a investování na burzách není nic jiného než hazard. Však nikdo přeci nikdy nemůže s jistotou říci, kam a jak trhy půjdou. Ne mnoho nás, ale ví, že se dají grafy číst, nebo že fundamentální analýzou si člověk může pomoci při výběru akcií. Než se člověk pustí do investování, měl by se napřed zajímat a zjistit si základní informace, které by mu měly odpovědět na většinu jeho otázek. Třeba, proč  mám sledovat grafy, nebo jak se v nich vyznat?

Odpovědí je např. studium technické analýzy, která pro čtení grafů využívá dlouhodobého sledování obrazců v grafech, které se častokrát opakují a dle systematického zkoumání těchto jevů a jejich následného analyzování a vyhodnocování výsledků lze s nějakou pravděpodobností určit, kterým směrem  by se dané aktivum mohlo vyvíjet.

 

Více o technické analýze se můžete dočíst zde: http://stox.cz/vzdelavani/technicka-analyza

 

Technická analýza by mohla pomoci, když už ne k obchodování tak ke vnímání grafů a jejich vývoje. Investoři ať jsou sebelepší, tak jsou přeci jen lidé a to znamená, že vnímají, i když to nepřiznají všechny zprávy, které jsou volně dostupné na internetu. Investor vycházející jen z technické analýzy by neměl klást žádný důraz na ekonomické zprávy, nebo na zprávy k daným akciím.

Člověk by přece jen měl mít nějaké základní povědomí, jak trhy, nebo investoři mohou reagovat na jednotlivé makroekonomické zprávy. K tomu jim může pomoci základní fundamentální analýza, která vychází více z informací dostupných na trhu, které mohou ovlivňovat nálady investorů než z grafu cenových pohybů. Fundamentální obchodníci se snaží najít správnou vnitřní hodnotu akcie pomocí zkoumání kurzotvorných faktorů a informací, které jsou volně dostupné veřejnosti, a porovnává ji s aktuální tržní cenou akcie.

 

Více o fundamentální analýze se můžete dočíst zde: http://stox.cz/vzdelavani/fundamentalni-obchodovani

 

Za zmínku stojí, že pokud se člověk nechce obsáhle učit fundamentální analýzu, jak vypočítat hodnoty jednotlivých akcií společností a tak podobě, tak je pro něj ideální se zaměřovat na investování do ETF.  ETF je zkratka z anglického názvu Exchange Trade Funds a od roku 2008 zažívá nebývalý boom a zájem jak institucionárních tak individuálních investorů. Oblíbenost je zde, protože ETF nabízejí jako otevřené podílové fondy možnost investování do většího množství rozlišných titulů a nástrojů kapitálového trhu koupí pouhého jediného cenného papíru. Pro ETF je typické portfolio, do kterého jsou zařazeny akcie v odpovídajících poměrech dle podkladu, které ETF má kopírovat.

 

Více o ETF můžete najít zde: http://stox.cz/vzdelavani/investicni-akademie-etf

Logo STOX.CZ STOX.CZ zprostředkovává online obchodování na více než 80 akciových trzích prostřednictvím platformy Trader Workstation. Nabízí velmi nízké poplatky a technickou a investiční podporu v češtině. Více na www.stox.cz.


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688