Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie v ČR  |  08.11.2013 07:49:39

Den poté: ČNB šokovala, na co se mají připravit investoři dnes ?

Jak reagovaly akcie na nečekané kroky centrálních bank, jak zahájila obchodování na burze společnost Twitter a která celebrita se vydá do vesmíru? To vše musíte ráno vědět.

Americké akcie po rozhodnutí ECB a zveřejnění růstu HDP ztrácely

Americké akcie ve čtvrtek zahájily mírně v plusu. Rychle však zamířily pod nulu a své ztráty v průběhu celého dne prohlubovaly. Na trh dorazily údaje o překvapivě rychlém růstu americké ekonomiky, které zvýšily pravděpodobnost, že americká centrální banka začne uvažovat o postupném omezování stimulačních opatření dříve, než se obecně předpokládalo. Dow nakonec oslabil o 0,97 % na 15 593,98 bodu, širší S&P 500 odepsal 1,32 % na 1 747,15 bodu a technologický Nasdaq uzavřel se ztrátou 1,90 % na 3 857,33 bodu. Nejvíce oslabily sektor cyklického spotřebního zboží a tituly ze sektoru základních materiálů. Nejméně, kolem procenta, naopak odepsaly sektor zdravotnictví a tituly ze sektoru služeb. Po závěru trhů zveřejnily čtvrtletní výsledky svého hospodaření například společnosti Walt Disney, Priceline.com a Groupon.

Evropské akcie po nečekaném rozhodnutí ECB vyletěly vzhůru, zisky však neudržely a obrátily do mínusu

Evropské akcie posilovaly poté, co Evropská centrální banka nečekaně snížila hlavní úrokovou sazbu a zápůjční sazbu, obě o 0,25 procentního bodu. Zisky však neudržely a obrátily do mínusu. Britský FTSE 100 odepsal 0,66 %, francouzský CAC 40 ztratil 0,14 % a německý DAX zpevnil o 0,44 %. Dařilo se automobilkám a průmyslovému zboží, ztrácely naopak stavební sektor, síťové odvětví a telekomunikace.

Nevíte, kam poslat své peníze? Americké akcie jsou drahé, přesuňte se do Evropy a Japonska

Pražská burza ve čtvrtek po rozhodnutí ČNB vyletěla vzhůru a zpevnila o více než procento

Index PX ve čtvrtek zpevnil o 1,28 % na 1 041,39 bodu. Nejobchodovanější akcií dne byl ČEZ, který zpevnil o 0,44 % na 566 . Pozornost se však obracela především ke Komerční bance, jejíž cenné papíry po čtvrtečním zveřejnění hospodářských výsledků zakončily na zelené nule (4 810 ). Komerční bance klesl za letošní tři čtvrtletí konsolidovaný čistý zisk připadající na akcionáře meziročně o 12,5 % na 9,6 miliardy korun, po očištění o jednorázové položky jen o 7,7 %. Aktiva banky stoupla od začátku roku o 2,2 % na 804 miliard . Fortuna, která rovněž zveřejnila čísla za minulý kvartál i souhrnné výsledky za posledních devět měsíců, posílila o 3,27 % na 117 . Přijaté sázky za devět měsíců stouply o 21,3 % na 405,2 milionu eur, EBITDA +36,2 % na 18,1 milionu eur. Dařilo se i akciím Erste Group Bank, které zdražily o 2,72 % na 706 . Ztrácela naopak mediální CME, jejíž cenné papíry zlevnily o 3,84 % na 43,80 . Televize Nova ve čtvrtek oznámila zrušení několika pořadů (včetně Na vlastní oči) a propouštění.

Očekávané události

Investoři budou vyhlížet data z amerického trhu práce za říjen a index spotřebitelské důvěry Michiganské univerzity. Německo a Francie zveřejní běžný účet a obchodní bilanci, Francie navíc odhalí i deficit rozpočtu a průmyslovou výrobu a Spojené království obchodní bilanci. Hospodářské výsledky zveřejní ve světě například Allianz nebo Telefónica. Odhady pátečních výsledků firem si můžete prohlédnout ZDE. Co všechno trhy ve zbytku týdne čeká, zjistíte v našem burzovním kalendáři.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688