BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  07.08.2014 10:42:14

Míra nezaměstnanosti v Austrálii na 12letých maximech, AUD 1% v mínusu; analýza AUD/USD, EUR/AUD

Australský dolar (AUD) dostal v noci silnou ránu v podobě negativních zpráv z trhu práce. Míra nezaměstnanosti v červenci vzrostla z 6 na 6,4 procenta, což jsou 12letá maxima. Nejhorší očekávání počítala s posílením nezaměstnanosti maximálně na hodnotu 6,1 procenta. Míra nezaměstnanosti je tak nyní u protinožců vyšší než v USA (6,2%), což se může negativně odrazit na spotřebitelské důvěře. Špatnou zprávou rovněž bylo, že počet zaměstnaných lidí klesl o 300, přičemž se počítalo s posílením ve výši 13 500.  Zatímco ve zbytku vyspělých zemí má míra nezaměstnanosti klesající tendenci, tak v Austrálii naopak roste. Sázky, že RBA letos přistoupí ke snížení úrokových sazeb, tak po datech z trhu práce vzrostly na 1:3 ze 1:5. Australská populace se loni zvýšila o 396 200, přičemž 60 procent tvořili imigranti. Tempo růstu populace ve výši 1,7 procenta je tak dvojnásobné než průměr zemí OECD a mnohem vyšší než například v USA (0,7 procent) nebo v Evropě (0 procent). Protinožci tak musí neustále tvořit nová pracovní místa, aby zvládli nápor nových lidí, což po ukončení „boomu“ v těžařském průmyslu není jednoduché.

AUD/USD reaguje na negativní datatrhu práce 1 procentním výprodejem a atakuje 2 měsíční minima vůči USD. V klesajícím kanálu postupně oslabuje, přičemž „australan“ již prorazil 200denní průměr. Podél kanálu (modře) se měnový pár podle všeho postupně dostane až ke klíčové hodnotě supportu, jež je sledována celým trhem (0,9205-0,9210) a kterou by mohl otestovat. U ní se pak rozhodne o dalším osudu AUD.
 

Velmi zajímavá situace se tvoří na měnovém páru EUR/AUD, který včera odmítnul překonat hodnotu 1,425. Nyní bojuje s horní hranou klesajícího kanálu. Brzké opuštění kanálu a posílení EUR/AUD signalizuje býčí divergence na MACD. Nyní se tak nabízejí 2 možnosti. Měnový pár již nyní opustí klesající trendový kanál, čímž by mohl cílit až na Fibonacciho hodnotu 50 spojenou s kulatým číslem 1,50, nebo se do kanálu ještě jednou vrátí, ještě jednou otestuje předchozí minima a až následně posílí.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688