Nový pohled na důchodovou reformu - odkládejte pravidelně do zlata

Autor: ČeskéZlatéRezervy (České zlaté rezervy)
13.08.2014 15:21:25

Že důchodová reforma v naší zemi ztroskotala, o tom už dnes asi nikdo nepochybuje. Protože však byla v médiích neustále komentována, přinesla jeden pozitivní efekt. Lidé si začali uvědomovat, že se o ně stát v důchodu pravděpodobně nepostará, tak jak je to u důchodců běžné dnes. A začali přemýšlet o tom, jak se v rámci svých možností na stáří zajistit.

 

Nabídnu Vám nový, daleko střízlivější pohled, na zabezpečení financí na stáří. Osobně měsíčně odkládám do zlatých slitků a doporučuji to i ostatním. 

 

Všechny spořící programy nabízené bankami stále dokola omílají míru zhodnocení uložených peněz. Je ale míra zhodnocení opravdu tak důležitá?
Pro mě je daleko důležitější, abych alespoň část svých dnes vydělaných prostředků vůbec odkládal a aby po těch několika desítkách let měly mé úspory vůbec nějakou cenu. A proto spořím do fyzického zlata.

 

To, na rozdíl od peněz nebo akcií, nikdy v historii nemělo nulovou hodnotu. Zlato není pod vlivem státu a tak jeho cenu nebo hodnotu neovlivňují politická rozhodnutí. A pokud máte zlato u sebe, státu se opravdu velmi těžko konfiskuje a zabavuje. Historické příklady z USA i odjinud ukazují, jak zoufale takové pokusy státu končí.

 

Pokud se to vše sečte a podtrhne, dospívám k závěru, že odkládat si musím a musí to dělat asi každý, pokud si chce do budoucna udržet aspoň přibližně svou současnou kvalitu života. Osobně chci, aby to bylo pouze pod mou vlastní kontrolou, abych se ke svým úsporám kdykoli dostal a aby to bylo, pokud možno bez dozoru státu, který má tendence bohatství svým občanům zabavovat. Vzhledem k inflaci, by bylo hloupé, hromadit peníze. Mimochodem ani peníze u nás nevydrží celých 35 let. Nevím, a jsem zvědav, čím se bude až mi bude sedmdesát platit. Bude to Euro, budou to Bitcoiny, nebo něco jiného? Nevím, ale jedno je jisté. Současná česká koruna to nebude. Takže co? Má vůbec cenu spořit? Ano, osobně spořím do zlata. Pravidelně, každý měsíc, po malých částkách.

 

 

Jan Žák

ing. Petr Pištělák   

 „Mou vizí je, aby se pomocí zlata mohly proti možným finančním problémům zabezpečit všechny domácnosti v naší zemi. Proto jsme založili České zlaté rezervy.”

Petr Pištělák je respektovaným odborníkem na poli financí a bankovnictví. Po ukončení VUT absolvoval investiční kurzy v Houstonském realitním institutu v USA. Dalších deset let strávil v americkém gigantu Procter & Gamble. V roce 2003 se stal výkonným ředitelem a členem představenstva eBanky, a.s., kterou spolu se svými spolupracovníky dokázal vyvézt z finančních potíží do zisku. Následně byla eBanka svým majitelem prodána skupině Raiffeisen a dodnes její systémy a postupy tvoří páteř této úspěšné banky. Další profesní zastávkou byl úspěšný projekt pro finanční skupinu PPF, kde se podílel na rozvoji splátkového prodeje Home Credit v Rusku a Číně. Od roku 2006 pracoval v pozici vicepresidenta pro produkt a síť linek jako člen záchranného týmu ČSA.  Po skončení svého působení v ČSA se přidal do konzultantské firmy Profit Booster, s.r.o., která mimo jiné vyvíjí nové bankovní produkty. Odtud také řídí a vykonává roli jednatele společnosti České zlaté rezervy. Sám k tomu dodává: “V dnešním světě, kde se finance odehrávají jen na papíře, nebo někde anonymně v počítačích, je potřeba, aby lidé měli také něco, co dokáže udržet hodnotu fyzicky u sebe. Zlatem se zabezpečovali po dlouhé generace naši předkové a vězte, že ani dnešní špičky společnosti to nedělají jinak. Jen o tom nemluví…“


Společnost České zlaté rezervy se specializuje na drobné spoření ve zlatě včetně jeho bezpečné úschovy. Je založená lidmi, kteří se dlouhodobě pohybují v prostředí bankovního a finančního světa.

Naším cílem je umožňovat široké veřejnosti v České republice ukládat část svých úspor do zlata. Neklademe důraz na zhodnocení finanční investice. Náš slib klientům spočívá v převedení části jejich bohatství do zlata, které není citlivé na neuvážené kroky vlád, nepodléhá turbulencím na finančních trzích a naopak v těžkých dobách nabývá na hodnotě. Našim klientům přinášíme stejnou filozofii, kterou zabezpečujeme sebe a své nejbližší.

Více informací naleznete na stránkách www.ceskezlaterezervy.cz

Zlato online

Zlato - online graf v USD

Datum Jedn. Kurz
28.03.2024 09:12 1 unce 2 192,43 USD
28.03.2024 09:06 1 unce 2 191,58 USD
28.03.2024 08:58 1 unce 2 193,92 USD
28.03.2024 08:50 1 unce 2 193,79 USD
28.03.2024 08:44 1 unce 2 193,67 USD
28.03.2024 08:40 1 unce 2 194,15 USD
28.03.2024 08:32 1 unce 2 194,18 USD
28.03.2024 08:24 1 unce 2 195,00 USD
28.03.2024 08:16 1 unce 2 195,45 USD
28.03.2024 08:10 1 unce 2 196,81 USD

Další kurzy

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.