Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  27.10.2014 15:33:56

Akcie Valeant blízko průrazu s cílem na $147

Investiční newsletter Breakout Trader od Lynx každý týden přináší předplatitelům 5 konkrétních investičních analýz akcií a ETF. Tyto analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu, stop-loss i cílovou cenu. V roce 2013 akcie Breakout Trader dosáhly zisku 45 % a v roce 2014 dosahují již 28% zisku.

V tomto týdnu analytiky Lynx zaujaly akcie Valeant Pharmaceuticals (VRX), Bitauto (BITA), Paion (PA8), Koninklijke Bam Groep (BAM) a ETF na ropu United States Oil Fund (USO).

 

Odrazí se Valeant k historickým maximům?

Kanadská farmaceutická společnost v současnosti plní titulky zpráv snahou o převzetí konkurenční společnost Allergan. Poslední nabídka zněla na $ 51 miliard. Valeant je podporován aktivistickým investorem Billem Ackmanem a jeho fondem Pershing Square, který je největším akcionářem Allergan. V těchto dnech se spekuluje, že Valeant by mohl předložit dokonce ještě vyšší nabídku.

Valeant již od počátku roku hledá trend. V sérii pohybů nahoru a dolů nebyly býci ani medvědi schopní udržet se u kormidla déle než měsíc. Nyní se blížíme rozmezí rezistence mezi $ 130 a $ 133. Prora žení by mohlo vést k ustanovení rostoucího trendu, který by se mohl podívat až pod historická maxima z února, které dosáhly téměř $ 150.

V současnosti je však spíše větší pravděpodobnost menšího návratu po téměř 20% růstu během posledních týdnů. Po drobné korekci by se mohla ukázat příležitost vstupu do rozjetého vlaku.

V případě, že se korekce nedostaví, vstoupíme nad pátečním maximem a zvolíme stop-loss pod minimem stejného dne.

Pokračující klesající trend ropy?

Investiční banka Goldman Sachs snížila odhad na americkou ropu WTI z $ 90 na $ 75 pro první kvartál 2015. U ropy Brent očekává banka cenu $ 85. Důvodem je převis nabídky nad poptávkou a rostoucí těžba břidlicového plynu. Goldman Sachs očekává růst cen ropy až v roce 2016.

Při pohledu na graf jsme již dlouho neviděli jasnější downtrend, který podporují klesající minima i maxima a také prudce klesající klouzavé průměry. Nyní se na grafu formuje medvědí vlajka, která by mohla být prolomena během týdne. Nabízí se nám zajímavá příležitost pro vstup pod úrovní vlajky. Stop-loss umístíme nad její horní úroveň.

Získejte kompletní analýzy s úrovněmi vstupu a výstupu 

Chcete podrobné analýzy s konkrétními úrovněmi vstupu a výstupu pro všechny výše zmíněné tituly? Celkem můžete každý týden získat investiční analýzy čtyř akcií a jednoho ETF. Požádejte zdarma a bez závazků o zaslání investičního newsletter Breakout Trader na odkazu - http://www.lynxbroker.cz/investicni-doporuceni/. 

Upozornění: Všechny úrovně vstupů i výstupů z obchodů vychází z osobních strategií autorů newsletteru a mají pouze informativní charakter. Neměly by být chápány jako specifická nákupní a prodejní doporučení, ale jako podklad pro další analýzu se zohledněním Vašich investičních možností a zkušeností. Ujistěte se, že znáte podmínky investičního newsletteru.

 

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako vedoucí organizační složky Lynx B.V. Již od studia na Vysoké škole ekonomické v Praze se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na region jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Absolvoval stáže v USA a v HK na Chinese University of Hong Kong. V současnosti studuje program CFA.

Logo LYNX Lynx je specialista na online investování. Investorům poskytuje přístup na více než 100 trhů ve 22 zemích. Prostřednictvím uživatelsky přívětivé a odborníky oceňované obchodní platformy Trader Workstation v češtině mohou klienti jednoduše zadávat obchodní pokyny. Lynx má nejširší nabídku mezi českými brokery (akcie, opce, futures, forex, ETF, CFD, dluhopisy). To vše za extrémně nízkých poplatků.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Po 14:55  Kdy a komu se vyplatí využít DIP (dlouhodobý investiční produkt) Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
Po 13:13  Vláda USA prosadila $1,2 bilionový finanční balíček Mgr. Timur Barotov (BHS)
21.03.2024  Konečně se dočkáme! Očekávané IPO Reddit klepe na dveře Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688