Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  19.11.2014 07:59:36

Prorok zkázy Nenner: Trhy čeká velký krach v roce 2018

Analytik a nezávislý poradce Charles Nenner, který sám o sobě tvrdí, že se v předpovídání tržních pohybů nikdy nezmýlil, varuje před deflací a tržním krachem. Ten podle něj přijde v roce 2018.

 

Nenner sestavil vlastní "Nennerův cyklus", podle kterého je prý schopen spolehlivě určit tržní vrcholy a dna. "Pro dalších několik let se index S&P 500 nepodívá o více než 5 % výše, než je nyní," popisuje Nenner, co mu říká jeho strategie. Zároveň varuje, že po letech jalových zisků přijde období velkých ztrát.

 

"Potom přijde velká věc. Mluvím o vzdálené budoucnosti. Přijde tržní kolaps, který bude trvat od roku 2018 do roku 2020," říká Nenner. Podle něj se však býci nemusejí bát, právě v roce 2020 začne další býčí trh.

 

Nenner v roce 2010 prohlásil, že po roce 2013 přijde velká krize. V roce 2009 zase řekl, že za dva až dva a půl roku se index S&P 500 dostane na 5 000 bodů. Nic z toho se nestalo. Na tyto neúspěchy reagoval tak, že v současnosti nemá na trhu nic zainvestováno právě proto, že trh už je na vrcholu.

 

"Investorům bych doporučoval držet hotovost. Zanedlouho se na dno dostane také zlato, kov bych proto pak nakupoval," uvedl Nenner.

 

Podle něj bude hlavním katalyzátorem propadu deflace, která už nyní začíná vládnout světovým ekonomikám a brzdí růst. "Největším problém je v deflaci. To říkám každý rok," řekl Nenner. "Evropa už je v deflaci, Japonsko tam je stále, a pokud bude dolar dále posilovat, budou tam brzy i USA. Myslím si, že investoři na to nejsou připraveni," dodal.

   David Stockman varuje: Vrchol akciového trhu nikdo neodzvoní, investoři by neměli čekat na znamení David Stockman varuje: Vrchol akciového trhu nikdo neodzvoní, investoři by neměli čekat na znamení

Velká hra intrik pokračuje. Kasina provozovaná Fedem a ostatními centrálními bankami nemizejí z hlavních titulků světových médií na déle než několik dní. Vlastně do doby, dokud ta či ona centrální banka nenaznačí další tištění peněz. Kam to všechno spěje? Ke splasknutí jedné velké bubliny, varuje David Stockman na blogu Contra Corner.

      24 grafů, které nevěstí nic dobrého pro světovou ekonomiku 24 grafů, které nevěstí nic dobrého pro světovou ekonomiku

Výhledy analytiků jsou stále jen výhledy, ale úplně je ignorovat nelze. Odhady zisků světových firem pro letošní a příští rok soustavně klesají. Uvidíme, kam až v reálu klesnou. V každém případě jde o ilustraci toho, jaké "oživení" čekat v roce 2015.

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688