Letní dovolená: vybrat letní dovolenou s předstihem se vyplatí

Vybrat letní dovolenou je rozumné s předstihem, nejlépe v zimě, nebo jarních měsících. Pádných důvodů je hned několik:

•  svůj zájezd můžete rezervovat pouze za 1500 Kč a zaplatit později s 20% slevou za včasný nákup!
•  největší výběr z nejhezčích lokací a oblíbených hotelů
•  vše zařídíte v klidu s časovou rezervou

Nejoblíbenější země: Řecko a Turecko
Mezi nejoblíbenější destinace pro letní dovolenou patří dvě stálice, osobité země s tisíciletou historií, Řecko a Turecko. Najdeme zde krásné pláže, čisté moře, vše zalito hřejivým sluncem a historii, která nás obklopuje na každém kroku.

Řecké ostrovy
Řecké ostrovy jsou krásným místem na naší zeměkouli, Kréta, Rhodos a Kos jsou pro dovolenou nejvyhledávanější.

Kréta je největším řeckým ostrovem prastaré mínojské civilizace. Na Krétě se vystřídali Římané, Byzantinci, Arabové i Benátčané. Na historii tak narazíte, kamkoli se vydáte. Kréta má krásné, dlouhé pláže, oblíbená letoviska jsou na severu, jihu a západě. Zajímavý je výlet na sopečný ostrov Santorini s městečkem téhož jména.

Letní zájezdy na Krétu

Rhodos je velmi oblíbený ostrov patřící k Dodekanským ostrovům. Najdete na něm pěkné pláže. Ostrov je hornatější a pěstují se zde olivy. Za zmínku stojí staré město s mohutnými hradbami, hrad postavený Maltézskými rytíři a mnoho archeologických nalezišť.

Letní zájezdy na Rhodos

Kos je také součástí Dodeknaských ostrovů, nedaleko od tureckého pobřeží. I na tomto ostrově je mnoho památek a archeologických vykopávek. V přístavním městě Kos můžete navštívit středověkou pevnost Johanitů. Zajímavý výlet bude do horské vesnice Kefalos s antickým divadlem a výtečnými výhledy.

Letní zájezdy na Kos

Turecká letoviska
Stále oblíbenější letoviska Alanya a Side najdete na Turecké riviéře.

Alanya je středně velké město s krásnými, na jih obrácenými plážemi. Moře je mělké a již koncem jara teplé. Nepřehlédnutelnou dominantou je hrad vypínající se na kopci nad městem. Dostanete se k němu vlastními silami, nebo můžete použít místní autobus. V Alanye najdete spoustu obchůdků a obchodů, většina hotelů má svůj bazén a nabízí sportovní aktivity.

Letní zájezdy do Alanye

Side ocení milovníci historie i ti, co chtějí v pohodlí hotelu trávit dovolenou co nejblíže u pláže. Pláže jsou pískové, s drobnými kamínky. Koupat se je možné od konce jara do pozdního podzimu. Staré město s antickými rozvalinami a římským amfiteátrem si žádný z turistů nemůže nechat ujít.              

Letní zájezdy do Side

Ať si svoji dovolenou vyberete v Řecku, nebo Turecku, měla by to být příjemná dovolená, na kterou nezapomenete. Nechte tedy doma všechny starosti, lenošte u moře, nebo bazénu, ochutnejte místní speciality a udělejte si výlet za zajímavostmi v okolí. Můžete sportovat, procházet obchůdky a nakupovat, nebo si dát něco dobrého k pití. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky