Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  25.02.2015 10:10:42

General Dynamics před průrazem klíčové úrovně?

Investiční newsletter Breakout Trader od Lynx každý týden přináší předplatitelům 5 konkrétních investičních analýz akcií a ETF. Tyto analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu, stop-loss i cílovou cenu. Od roku 2014 akcie Breakout Trader dosáhly zisku 48 % a v roce 2013 dokonce 45% zisku.

V tomto týdnu analytiky Lynx zaujaly akcie General Dynamics (GD), Gentex (GNTX), Allianz (ALV), TNT Express NV (TNTE) a ETF navázané na ceny americké WTI ropy US Oil Index Fund (USO).

Prorazí General Dynamics formaci hlava-ramena?

Americký vojenský gigant General Dynamics (GD), jehož nejznámějším produktem jsou bojové stíhačky F-16 Fighting Falcon, je pátou největší společností v globálním obranném průmyslu. Akcie General Dynamics se však neúčastnily nedávné rally na amerických akciích, jelikož u nich došlo k prudkému nárůstu na konci minulého roku od října do prosince a když trhy rostly, akcie GD konsolidovaly.

Konsolidace po takovém růstu je nezbytná pro vytvoření dalších růstových příležitostí. Nyní se kurz vrátil ke klíčové rezistenci, kde můžeme očekávat silný boj mezi býky a medvědy. Na grafu je zřejmá formace hlava-ramena, která nyní čeká na proražení. Pokud by se býkům podařilo získat růstové momentum, mohli bychom očekávat v prvním kvartálu tohoto roku zisk$10, což odpovídá velikosti formace hlava-ramena.

Kupní úroveň se nachází nad $143, kde by bylo jasně dosaženo proražení. Stop-loss volíme okolo úrovně pátečního minima, kde se také pohybují klíčové průměry.

Chystá konsolidující Allianz další růst?

Koncem září zasáhl akcie Allianz (ALV) odchod Billa Grosse z dluhopisového fondu Pimco, který je Allianz vlastněn. Tlak na akcie navíc zvýšilo i ohlášení odchodu CEO. Akcie odepsaly do poloviny října až 15 % na minimum €115. Zde se býci chopili otěží a do prosince se jim podařilo akcie pojišťovnické skupiny vrátit k úrovni €140, která se prokázala jako silná úroveň rezistence. Silná úroveň byla proražena až v lednu, čímž byla odstartována další rally.

Aktuálně akcie Allianz konsolidují, což vytváří další zajímavou kupní příležitost s šancí proražení nad €160 s ohledem na velikost předchozího růstu.

Jako úroveň vstupu vidíme překonání pondělního maxima a stop-loss volíme pod úroveň minima minulého týdne.

 

Získejte kompletní analýzy s úrovněmi vstupu a výstupu 

Chcete podrobné analýzy s konkrétními úrovněmi vstupu a výstupu pro všechny výše zmíněné tituly? Celkem můžete každý týden získat investiční analýzy čtyř akcií a jednoho ETF. Požádejte zdarma a bez závazků o zaslání investičního newsletter Breakout Trader na odkazu -http://www.lynxbroker.cz/investicni-doporuceni/. 


Upozornění: Všechny úrovně vstupů i výstupů z obchodů vychází z osobních strategií autorů newsletteru a mají pouze informativní charakter. Neměly by být chápány jako specifická nákupní a prodejní doporučení, ale jako podklad pro další analýzu se zohledněním Vašich investičních možností a zkušeností. Ujistěte se, že znáte podmínky investičního newsletteru.


Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako vedoucí organizační složky Lynx B.V. Již od studia na Vysoké škole ekonomické v Praze se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na region jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Absolvoval stáže v USA a v HK na Chinese University of Hong Kong. V současnosti studuje program CFA.

Logo LYNX Lynx je specialista na online investování. Investorům poskytuje přístup na více než 100 trhů ve 24 zemích. Prostřednictvím uživatelsky přívětivé a odborníky oceňované obchodní platformy Trader Workstation v češtině mohou klienti jednoduše zadávat obchodní pokyny. Lynx má nejširší nabídku mezi českými brokery (akcie, opce, futures, forex, ETF, CFD, dluhopisy). To vše za extrémně nízkých poplatků.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Po 14:55  Kdy a komu se vyplatí využít DIP (dlouhodobý investiční produkt) Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
Po 13:13  Vláda USA prosadila $1,2 bilionový finanční balíček Mgr. Timur Barotov (BHS)
21.03.2024  Konečně se dočkáme! Očekávané IPO Reddit klepe na dveře Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688