Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Podnikání  |  02.04.2015 12:58:51

O studium MBA je stále větší zájem a láká všechny věkové kategorie

Téměř trojnásobně větší množství studentů se uchází o MBA studium v porovnání s rokem 2011. Zájem mají mladí do 30 let i lidé ve věku 51 až 60 let. O zhruba polovinu také vzrostl počet studujících žen. Výsledky vyplývají z průzkumu provedeného institutem CEMI, jehož studium absolventům přináší kariérní posun a konkurenční výhodu na trhu práce. Celých 90 % absolventů získalo lepší pracovní uplatnění do roka od ukončení studia a více jak čtvrtina studentů se po absolvování dokonce pustila do vlastního podnikání.

Typickým studentem MBA je muž okolo 35 let, který má vysokoškolské vzdělání a žije v Praze. Z průzkumu vyplynulo, že zatímco v roce 2011 dominovala kategorie 41–50 let, nyní se zvyšuje zájem mladých lidí do 30 let a ve věku 31–40 let. Dvojnásobný nárůst zájemců o studium byl však zaznamenán i mezi 51–60 letými, což potvrzuje skutečnost, že online forma výuky je vhodná pro všechny věkové skupiny. Z výsledků průzkumu dále vyplývá, že větší zájem o studium mají lidé s dosaženým vysokoškolským vzděláním. Oproti roku 2012 byl zaznamenán 10% nárůst zájmu na rozdíl od lidí se středoškolským vzděláním.

 Úvodní soustředění MBA a LLM studia na CEMI 

„Zjišťovali jsme poměr Čechů a Slováků a rovněž zastoupení žen a mužů. V roce 2011 byly studenty MBA ze 77 % muži a pouhých 23 % tvořily ženy, pocházející převážně z České republiky. Proto nás těší, že za poslední roky se na našem institutu CEMI zvýšil více jak 2,5x počet slovenských studentů a téměř o polovinu vzrostl počet žen.“ uvádí ředitel institutu CEMI Mgr. Štěpán Mika.

Co se týče dopadu studia MBA v pracovní sféře, čísla hovoří jasně. Celých 90 % absolventů uvádí, že se jim podařilo získat lepší pracovní uplatnění do roka po obdržení titulu. Z toho si 36 % absolventů na žebříčku profesní hierarchie polepšilo ihned po absolvování MBA. Zhruba 36 % absolventů titul MBA pomohl ke zvýšení finančního ohodnocení a 18 % z nich přinesl jinou formu ohodnocení navíc. Průzkum ukázal, že i z hlediska návratnosti investic je studium MBA výhodné. Okolo 60 % absolventů tvrdí, že se jim vložené finanční prostředky vrátily do dvou let od ukončení studia. Celých 40 % z nich uvedlo, že se jim investice vrátila již do roka.

„Absolventi oceňují především přínos a praktické uplatnění nabytých znalostí, nové pracovní a osobní kontakty a získání konkurenční výhody na trhu práce. Díky průzkumu můžeme také říci, že naše studium MBA dodává znalosti a zkušenosti potřebné pro založení vlastní firmy. Více jak čtvrtina absolventů se po studiu rozhodla začít své vlastní podnikání,“ doplňuje Mgr. Štěpán Mika.

Absolventi MBA a LLM studia na CEMI

MBA studium na institutu CEMI je flexibilní, kvalitní, transparentní a cenově dostupné (od 89.000 Kč bez DPH). Probíhá online formou prostřednictvím moderního e-learningového systému Fronter, který umožňuje zvolit si vlastní tempo a přizpůsobit studijní plán svým individuálním potřebám. Nabízí i další zajímavé benefity. Studenti na začátku studia získají přístup do online knihovny Ebrary a mají tak k dispozici zcela zdarma více než 17 000 online publikací z oblasti byznysu a ekonomiky, které mohou využívat k výuce a čerpat informace pro svůj pracovní a osobní rozvoj. Celkovou kvalitu vzdělávání zabezpečují zkušení lektoři, kterými jsou vysokoškolští pedagogové a odborníci z praxe, kteří předávají nejen důležité teoretické znalosti, ale také bohaté zkušenosti z praxe.

Zdroj: Průzkum institutu CEMI na vzorku 708 respondentů

  

CEMI (Central European Management Institut)

Institut CEMI byl založen v roce 2011 s cílem poskytovat kvalitní MBA a LLM vzdělání na evropské úrovni. Studium trvá 1 rok a je dostupné především studentům z České a Slovenské republiky. Všechny česky vyučované MBA a LLM obory na CEMI jsou navrženy a přizpůsobeny potřebám českých a slovenských studentů a také místnímu trhu práce. MBA programy v angličtině jsou celosvětově využitelné a jsou vyučovány mezinárodním týmem lektorů. S více než 500 úspěšnými absolventy a 300 současnými studenty patří mezi nejvýznamnější a největší poskytovatele MBA a LLM studia ve střední Evropě. Institut CEMI je rovněž partnerem osobní karty People Management Fora, která jako jediná v ČR sdružuje profesionály i odborníky v oblasti HR a držitelem certifikátu partnerství projektu Tango, jenž podporuje zdravotně znevýhodněné manažery. Již druhým rokem institut CEMI také spolupracuje s projektem Ocenění českých podnikatelek, který koresponduje s posláním institutu poskytovat vzdělání, které vás podpoří v profesním i osobním růstu. Více informací naleznete na www.cemi.cz.


30.01. 03:49  studium (laibach)
02.03. 14:09  zkušenosti (Luděk V.)
09.02. 16:41  mba na Cambridge school (Katarína Kovacs)
25.11. 19:34  MBA (LubosZ)
14.09. 11:17  MBA na CEMI (Kristýna Hanušová)






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688