TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  19.02.2016 10:03:10

Přehled: Nadcházející volby přinesou zajímavé souboje


Karlovarský kraj zažije souboj tří hejtmanů, současného hejtmana Martina Havla, toho vůbec prvního Josefa Pavla a minulého Josefa Novotného. O místo budoucího hejtmana se ale chtějí utkat jen dva. Josef Novotný kandidovat bude, ale hejtmanem prý už být nechce.

Zajímavý souboj slibuje také jižní Morava. Tam proti Michalovi Haškovi nastoupí šéf brněnské městské policie Bohumil Šimek.

V Olomouckém kraji to dlouho vypadalo, že o přízeň voličů bude za ČSSD bojovat současný hejtman Jiří Rozbořil obviněný z korupce. Nakonec ho ale vystřídá šéf tamní organizace sociálních demokratů Jiří Zemánek.   

V Královéhradeckém kraji by se dalo říct, že to bude duel bezpečnostních a záchranných složek. Proti sobě totiž půjdou náčelník horské služby Adolf Klepš a bývalý policejní prezident Martin Červíček.

Ve Středočeském kraji bude například současného hejtmana Miloše Peteru chtít porazit místopředsedkyně sněmovny za hnutí ANO Jaroslava Jermanová. Do boje tam zasáhne za starosty a nezávislé jako dvojka jaderná fyzička Dana Drábová. Starostové si právě ve středočeském kraji prý věří, podobně jako v libereckém nebo zlínském.   

Dvanáct hejtmanských křesel bude v nadcházejících volbách obhajovat sociální demokracie. Sází hlavně na osvědčené tváře, i když ne všude. "Jsou kraje, kde nasazujeme nové tváře a věřím, že se nám podaří navázat na to, co sociální demokracie ve vedení krajů už udělala," uvedl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Velký souboj mezi stranami vládní koalice vedle Jihomoravského kraje čeká pravděpodobně i kraj Moravskoslezský. "Ty moravské jsou možná ještě důležitějí. Určitě moravskoslezský kraj pan hejtman určitě není vzorem transparentního hospodaření. Pan hejtman tam hospodaří vcelku kontroverzně," komentoval předseda hnutí ANO Andrej Babiš.   

A několik stran si také brousí zuby na okolí Prahy. Někteří chtějí nahradit současného sociálně demokratického hejtmana a jiní alespoň získat nějaké křeslo v zastupitelstvu.

Hlavně velké strany nechtějí uspět jen v jednotlivých krajských zápasech, ale rovnou v celorepublikové lize. Vítěze těchto politických klání určí voliči v jednotlivých regionech už na podzim.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688