Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Investice  |  22.04.2016 09:42:22

Ranní zprávy: Výsledková sezóna včera příliš pozitivních zpráv nepřinesla

Hlavní události

Ušlý zisk Unipetrolu činí doposud zhruba 7,4 mld. , z čehož 5,3 mld. by mohla společnost získat na pojistném plnění.

O2 podepsalo memorandum o spolupráci s evropskou divizí China Telecom.

Tržby TMR v zimní sezóně přes nepříznivé podmínky meziročně vzrostly.

Západoevropské akcie by dnes měly otevřít mírným poklesem.

Ve Spojených státech se dočkáme předstihového ukazatele PMI z výrobního sektoru. Podobné údaje, ale ze sféry služeb, budou zveřejněny i v Evropě.

Výsledky hospodaření dnes publikuje například General Electric, Caterpillar nebo American Airlines. V Evropě reportují automobilky Daimler a Volvo.

Analytici Société Générale včera zvýšili doporučení pro akcie švýcarského dodavatele technologií pro energetiku ABB a tabákovou společnost Philip Morris International na držet.

 

Obchodování na zámořských trzích

Americký index S&P 500 včera klesl o půl procenta, což bylo nejvíce za poslední dva týdny. V poobchodní fázi svými výsledky hospodaření zklamaly společnosti Alphabet, Microsoft nebo Visa. Nepříznivě během dne působily klesající ceny ropy. Z pohledu sektorů se nejméně dařilo telekomunikačním akciím, které spadly o 2,7 %, čemuž přispěly i horší než očekávané výsledky Verizonu. Naopak jediným vojákem v poli, který zakončil obchodování se vztyčenou hlavou, byl  farmaceutický sektor (+0,6 %).

Asijským trhům se během dnešního nočního obchodování nedařilo. Většina z nich ztrácela do půl procenta. Výjimkou byl vývoj na japonské burze, kde si akcie odnášejí z dnešního dne zisky ve výši jednoho procenta. Hlavním důvodem byly finanční tituly, které pozitivně reagovaly na zprávy, že Bank of Japan zvažuje kroky na podporu většího úvěrování ekonomiky. V samotném  závěru obchodování se pak do mírného zisku přehouply i čínské akcie.

 

Unipetrol

Finanční ředitel Miroslaw Kastelik uvedl, že ušlý zisk Unipetrolu způsobený srpnovým požárem etylenové jednotky dosud činí 7,4 mld. . Ušlý zisk za loňský rok přitom představoval 4,5 mld. . Podle odhadů společnosti by z aktuální celkové částky mohla pojišťovna pokrýt zhruba 5,3 mld. . Etylenová jednotka by měla být plně v provozu do konce října. Letošní čistý zisk by se podle něj mohl pohybovat na loňské úrovni.

Unipetrol disponuje vysokou čistou hotovostní pozicí, která ke konci března dosáhla 9,6 mld. (přes 50 na akcii). Společně s možným pojistným plněním, které představuje dle odhadu dalších téměř 30 na akcii, existuje nemalá pravděpodobnost, že by Unipetrol mohl i přes vzniklé problémy vyplatit dividendu.

 

O2

O2 podepsalo memorandum o spolupráci s evropskou divizí China Telecom, která patří mezi největší telekomunikační společnosti světa. Díky tomu může vydělat na poplatcích za data od  zákazníků China Telecomu, kteří přijíždějí do Evropy, a zároveň se dostat k lepším cenám za mezinárodní datové spojení v zahraničí. Memorandum je podepsané na dva roky.

Spolupráce by se měla týkat i rozvojových projektů v zahraničí, které O2 vytvořilo v oblasti elektronizace státní správy nebo tzv. chytrých řešení pro města. Tyto aktivity může nový partner pomoci nabízet i v dalších zemích. Zprávu vnímáme mírně pozitivně, nicméně s ohledem na to, že spolupráce zejména v oblastech e-governmentu je zatím v počátcích, by se na ceně akcií příliš projevit neměla.

 

Tatry Mountain Resorts

Společnost zveřejnila ukazatele za zimní sezónu. Celkové tržby se meziročně zvýšily o 5,5 %, zvýšila se návštěvnost o 7,1 %. Přestože se jednalo o jednu z teplejších a sušších zim, lze sezónu dle CEO Bohuše Hlavatého hodnotit úspěšně. Tržby se zvýšily i v doplňkových službách (hotelový a restaurační segment). Zprávu hodnotíme mírně pozitivně, akcie by mohla reagovat lehkým růstem. 

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688