Radek Stolář
(Kurzy.cz)
Úvěry, půjčky  |  15.11.2016 09:34:53

Lidé si půjčují víc než loni, roste především zájem o online úvěry

Pro spotřebitelský úvěr, ať už se jedná o půjčku na bydlení, konsolidaci nebo neúčelovou půjčku, si na pobočky ČSOB, Finanční centra či na pobočky České pošty od ledna do září letošního roku přišlo o třetinu více zájemců než za stejné období loni. Roste nejen počet, ale i průměrná výše půjček. Lidé si také čím dál více půjčují online.

S příznivou úvěrovou situací roste i apetit lidí si půjčovat. Od začátku ledna do konce září letošního roku narostl objem nových půjček u skupiny ČSOB ve srovnání se stejným obdobím v roce 2015 o 59 %. Průměrná výše půjček za prvních devět měsíců letošního roku narostla na 181 tisíc korun. Oproti stejnému období předchozího roku je o 28 tisíc korun vyšší. „Velký nárůst zájmu o půjčky připisujeme jak příznivé ekonomické situaci, tak kvalitním produktům, které v rámci skupiny nabízíme. Ty jsme navíc letos podpořili masivní reklamní kampaní jak v rámci ČSOB, tak Poštovní spořitelny, kde hlavní roli sehráli poštovní skřítci" vysvětluje Richard Kotrlík, manažer útvaru Bydlení a úvěry ČSOB.

Online na prvním místě

Letos se potvrdil i trend sjednávání půjček online. Od začátku roku bylo onlinovým způsobem sjednáno dvakrát více půjček než ve stejném období roku 2015. „Každý klient je jiný, má jiné možnosti i preference, proto se snažíme vyjít vstříc všem a v přístupu ke klientům jsme opravdu flexibilní. Nejenže neustále modernizujeme naši pobočkovou síť, ale také stále vylepšujeme i online služby" dodává Richard Kotrlík z ČSOB.

Muži si půjčují více Také letos si půjčovali více muži než ženy. Poměr zůstává podobný jako loni – 53 % mužů k 47 % žen. Největší počet půjček byl tradičně sjednán v Praze a Středních Čechách, kde byl zaznamenán i jejich největší objem. Co se týče počtu sjednaných půjček, za Prahou následuje region Severní Morava. Nejméně půjček si naopak sjednali lidé v Jižních Čechách.

Refinancování půjček podpoří kampaň Díky sloučení půjček a úvěrových produktů má klient měsíčně menší výdaje za splátky, sníží si úrokovou sazbu u méně výhodných půjček, ušetří na poplatcích a zároveň si zpřehlední své pravidelné měsíční výdaje. Navíc v případě, že si klient k ČSOB převede od konkurence půjčky alespoň za 50 000 korun a zároveň i platební styk, získá garantovanou sazbu 5,9 %. Tato nabídka není časově omezena a trvá až do odvolání.

Půjčky - informace o bankovních či nebankovních spotřebitelských úvěrech. Sekce obsahuje podrobnosti o spotřebitelském úvěru, informace o poskytovatelích, lze porovnávat podmínky aktuálně nabízených úvěrů. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688