Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Úvěry, půjčky  |  24.11.2016 11:11:30REKLAMA

Jak ušetřit na půjčce

Ušetřit nějaké peníze by si jistě každý rád přál. A nemusí jít pouze o šetření na energiích, nebo potravinách, ale třeba i poskytnutých půjčkách. Trh s finančními půjčkami je natolik obsáhlý, že konkurenční boj, který mezi s sebou takové společnosti svádí, je často dost nelítostný a především také pro spotřebitele výhodný. Existuje tak několik tipů, jak na půjčce ušetřit.

První půjčka zdarma

Tuto možnost nabízí mnoho poskytovatelů půjček především z nebankovní sekce. Nejedná se o žádnou fámu, ale holý fakt, že poskytovatelé nabízí půjčky s tím, že přesně tolik, kolik si půjčíte, tak vrátíte. Samozřejmě je to omezeno dobou i částkou poskytnuté půjčky, ale i tak se jedná o dost zajímavou skutečnost v tom, že žadatel získá půjčku zdarma. To, co získává poskytovatel je důležitý kontakt a také možnost další nabídky. První půjčka zdarma tak ušetří dost z výdajů a právě proto, že ji nabízí mnoho poskytovatelů, je pak možno využít několika konkurenčních firem a výrazně tak ušetřit z rodinného rozpočtu.

Aktuální akce

Mnoho poskytovatelů také dost často nabízí možnost využít aktuální akce, které s sebou nesou snížení úrokové sazby, získání výhodné poukázky, nebo financí zpět, při dodržení podmínek a tak dále. Vhodné je tak sledovat aktuální dění, reklamy na internetu, v televizi nebo rádiu, ale i právě na stránkách poskytovatelů půjček. Zvláště pak v období Vánoc, nebo letních dovolených bývá akcí nejvíce. Lze tak ušetřit důležité peníze z vlastního rozpočtu.

Předčasné splacení, či dostoupení od smlouvy

Zvláštní možností, jak ušetřit na půjčce, je porozumění smluvních podmínek poskytovatele, které tak mohou dát jasný signál k tomu, jak na půjčce ušetřit důležité peníze. Například předčasné splacení půjčky je v některých případech synonymem k vrácení úroků zpět, či poplatků. Druhou, podobnou možností je odstoupení od smlouvy. I při poskytování půjček má klient možnost dostoupit od smlouvy do daného termínu s tím, že částku, kterou při sjednání půjčky obdržel, musí do určitého data vrátit, aniž by musel platit za úroky z prodlení.

Jak šetření sledovat?

Online srovnávače

Mimo aktuální dění, média, je vhodné sledovat také online srovnávače půjček, které uvádí aktuální informace o půjčkách, výši RPSN i poplatků, což je pro srovnání půjček zásadní. Online srovnávače nabízí aktuální a přehledný pohled na nabídky konkurenčních společností tak, aby pro zájemce bylo patrné a srovnatelné to, co je nutné vědět. Častým údajem je maximální výše půjčky, a nezbytná úroková sazba, tedy i vypočítaná splátka.

Co může mást

Pozor si dejte na to, že online srovnávače mohou mást uvedením informace o úrokové sazbě. Objevují se údaje jako 0 %, což může být zavádějící a pro zájemce znamenat, že půjčka je poskytnuta zdarma. Opak je pravdou a může se stát, že právě tato půjčka bude mít vysoké poplatky za zpracování a vedení.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688