TNBiz (TN.cz)
22.02.2017 08:55:23

Povodňová pohotovost: Hladiny řek dál stoupají, hrozí záplavy!


Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) platil ve středu brzy ráno 2. stupeň povodňové aktivity na třech místech v Česku. Pohotovost vyhlásili na stanicích Dalečín a Veverská Býtiška, které měří hladinu Svratky. Ta se v noci na některých místech dostala dokonce na 3. stupeň.

Pohotovost hlásí i Pertolice na Panenském potoku. Nižší povodňový stupeň pak na Liberecku platí i na řece Ploučnici - zvednutou hladinu zaznamenaly stanice Mimoň a Stružnice. V Královéhradeckém kraji platí bdělost na Cidlině v Novém Bydžově.

Ve středních Čechách hlásily 1. povodňový stupeň stanice na Blanici v Louňovicích pod Blaníkem, na Sázavě ve Zruči nad Sázavou a Doubravě ve Žlebech. Bdělost má také Svratka v Borovnici, Rožnovská Bečva v Rožnově pod Radhoštěm a Dyje v rakouském městě Raabs.

ČHMÚ vyhlásil v úterý odpoledne výstrahu před povodňovým ohrožením, extrémní stupeň nebezpečí platí až do odvolání pro Ústecký a Liberecký kraj. Povodňová bdělost pak byla vyhlášena v Plzeňském a Jihočeském kraji.

Meteorologové také přidali výstrahu před vydatným deštěm, ta začne pro Jihočeský a Liberecký kraj platit ve středu v 6:00 a skončí až ve čtvrtek. Českou republiky také ve středu zasáhne silný vítr, výstraha ČHMÚ začíná platit v 8:00 a aktuálně končí o půlnoci.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty