TNBiz (TN.cz)
08.04.2017 20:15:02

V úterý se ochladí o 10 °C a jaké počasí bude na Velikonoce

Ačkoli byl přelom března a dubna nadprůměrně teplý, v následujících dnech a týdnech nás čeká ochlazení. I tak se ale teploty budou pohybovat kolem průměru, meteorologové očekávají i déšť.

"Období od 10. dubna do 7. května by mělo být teplotně průměrné. Obdobně jako u teplot, i u srážek se očekávají průměrné nebo slabě nadprůměrné srážky v jednotlivých týdnech. Období do 7. května jako celek by mělo skončit s nadprůměrnými srážkami," varuje ČHMÚ.

Velikonoce si ale i tak můžeme pořádně užít. Mělo by být kolem 14 °C. "Vypadá to, že bude hezky - jarně. Že to bude na piknik, na procházku," prohlásila už dříve meteoroložka Dagmar Honsová.

Týdenní předpověď

Neděle

Oblačno až polojasno, k ránu místy nízká oblačnost nebo mlhy. Večer postupně skoro jasno až jasno. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C a ojediněle přízemní mrazíky, při velké oblačnosti až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, na severovýchodě kolem 14 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C, na Šumavě kolem 13 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr 1 až 4 m/s, v noci i klidno.

Pondělí

Jasno až polojasno, odpoledne od severozápadu přibývání oblačnosti a postupně na většině území přeháňky, místy i bouřky. Na východě území srážky až k večeru. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Slabý jižní vítr 1 až 4 m/s, v Čechách později mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Úterý

Proměnlivá oblačnost, místy přeháňky, v polohách nad 500 m smíšené nebo sněhové. Na východě zpočátku až zataženo a srážky četnější. K večeru na celém území ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s, přes den čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Středa

Zpočátku polojasno až oblačno, postupně od severozápadu až zataženo a místy občasný déšť, zejména na severu území. Nad 800 m zpočátku srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C, místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Čtvrtek

Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, zpočátku nad 1000 m, postupně nad 700 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, na jihu Moravy místy až 15 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Pátek až neděle

Oblačno až polojasno, přechodně až zataženo, občasný déšť nebo přeháňky, na horách přechodně srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 14 °C.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty