Seznam nebezpečných silnic v Česku: silnice, kde se nejvíc umírá

TNBiz, 23.4.2017

Mapu nebezpečných míst, kde řidiči často bourají, dává pojišťovna Allianz dohromady už delší dobu. Loni si ovšem experti vytyčili nový cíl - zaměřit se na nebezpečné úseky, o kterých se ještě nemluví nebo neví.

A ukázalo se, že řidiči by měli být opatrní především tehdy, pokud cestují právě po silnici I/11. Na žebříčku nejnebezpečnějších míst totiž tato komunikace obsadila nelichotivá první tři místa.

Ve vytipovaných úsecích se tu loni stalo celkem 14 nehod, z toho deset vážných. Dohromady je bilance jeden mrtvý, 13 těžce zraněných a 14 lehce zraněných. Sluší se podotknout, že jde o nehody všech motoristů, ne jen zákazníků Allianz.

"Z top desítky nejnebezpečnějších úseků se v roce 2016 hned po dvou nových lokalitách objevilo v Královéhradeckém, Středočeském a Jihočeském kraji. Naopak radovat se mohou obyvatelé Karlovarského kraje a Vysočiny. Tam se nové nebezpečné úseky neobjevily," píše Allianz.

A chlubí se tím, že mapu nebezpečných míst nesestavuje jen pro informaci, ale i proto, aby bylo možné nebezpečná místa opravit nebo přestavět tak, aby tudy řidiči projeli bez obav z nehody.

"Reflexní dopravní značení přibude v „esíčku“ při vjezdu do obce Zahrádky na Českolipsku. Úpravou nedávno prošla také dlouhodobě nebezpečná křižovatka na silnici I/11 mezi Šenovem a Havířovem," vyjmenovává například Allianz.

Přinášíme podrobný přehled všech nebezpečných míst ze všech krajů. Chybí jen Praha, kde jsou nehody veskrze lehčí a málokdy skončí hůř než zmačkáním plechů.

Interaktivní mapu všech nebezpečných úseků najdete ZDE:



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky