MONETA Money Bank (MONETA)
Osobní finance  |  24.08.2017 16:24:25

Průzkum: Každý čtvrtý prvňáček nastoupí do školy s chytrým telefonem

Každý druhý prvňáček vyrazí v září do školy vybaven mobilním telefonem, tabletem, chytrými hodinkami nebo jiným přenosným elektronickým zařízením. Zjistil to průzkum MONETA Money Bank uskutečněný v polovině srpna mezi více než pěti sty respondenty. Rodiče svým dětem nejčastěji pořizují chytrý mobilní telefon s dotykovým displejem (56 %). Následují tablety (37 %), běžný mobilní telefon (26 %) a chytré hodinky (10 %). Nákup přenosné elektroniky pro prvňáčky rodiče nejčastěji zaplatí z vlastních úspor v hotovosti a více než dvě třetiny z nich (70 %) za něj utratí do pěti tisíc korun. Devět z deseti oslovených rodičů bude se svými potomky mluvit o hodnotě takto utracených peněz.

Hlavním důvodem, který motivuje rodiče k pořízení mobilního zařízení, je podle průzkumu MONETA Money Bank touha zůstat s dítětem v kontaktu (79 %). Rodiče ale také pořizují dětem elektronická zařízení s cílem udělat jim radost (26 %) nebo podpořit jejich vzdělávání (21 %).

Tři čtvrtiny rodičů plánují, že na mobilních přístrojích budou jejich děti využívat různé aplikace. V první pětce se v sestupném pořadí umístily aplikace pro vzdělávání, hry, pořizování či prohlížení fotografií a videí, poslech hudby a čtení knih.

„Zjistili jsme, že už nejmenší školáci vlastní pokročilé mobilní přístroje s aplikacemi. To ukazuje, že s nástupem do první třídy je řada dětí digitálně gramotná a že virtuální prostředí jim je blízké. Do budoucna lze proto očekávat, že strmě poroste počet uživatelů digitálních služeb, včetně těch bankovních,“ uvedl k výsledkům průzkumu Dalibor Šajar, který je v MONETA Money Bank odpovědný za digitální bankovnictví.

Výsledky průzkumu rovněž ukazují na velmi dobrou finanční situaci dospělých. „Rodiče mají menší zábrany pořídit svým dětem nový mobilní telefon, počítač nebo jinou elektroniku zvláště díky lepší finanční situaci, která je dána současným mzdovým přilepšením. Svou roli však sehrává také cena, za kterou toto zboží nakupují, a současný trend digitalizace, čili přesun aktivit nejrůznějšího charakteru do světa jedniček a nul,“ doplnil Petr Gapko, hlavní ekonom MONETA Money Bank.

Většina oslovených zaplatí za přenosnou elektroniku v hotovosti (67 %), případně debetní (31 %) nebo kreditní kartou (15 %). Nejčastěji rodiče kupují mobilní přístroje v internetových obchodech (58 %). Některé děti obdrží mobilní zařízení po někom z rodičů či od sourozenců, takových případů je 17 %. Do bazaru zamíří jen zlomek rodičů (6 %).


 

 

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688