Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  19.09.2017 17:03:38

ČEZ po protichůdných zprávách o prodeji bulharských aktiv odepsal 0,46 pct, Praha 0,14 procenta

Žádné překvapení. Pražská burza dnes oproti včerejšku naplnila očekávání a v linii s ranním vývojem akciových futures, které naznačovaly propady trhů, uzavřela obchodní den ztrátou. Index PX zakončil den odpisem 0,14 % na 1 047,51 bodu, i když velkou část dne se pohyboval spíše v zelených číslech. Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den je 588 milionů korun. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 644 mil. .

Index PX do červených čísel poslaly hlavně akcie finančních titulů Erste Bank a Moneta Money Bank a energetiky ČEZ. Akcie ČEZ dnes nakonec po rozpačitém začátku obchodování, ovlivněném protichůdnými zprávami ohledně prodejů aktiv v Bulharsku, uzavřely den již druhou ztrátovou seancí, tentokrát odpisem 0,46 % na 434 za akcii. Investoři nejdříve dostali před otevřením trhu zprávu o tom, že energetika zastavila prodej svých bulharských aktiv, jenže během dopoledne komunikace ČEZ uvedla věc na pravou míru prohlášením, že prodej aktiv pokračuje dál. Cena elektřiny s dodávkou v příštím roce stoupá na německé burze k závěru pražského obchodování o 2,54 % výše oproti na 36,30 EUR/MWh.

#ČEZ dementuje zprávy z #Bulharsko. Prodej tamních aktiv prý pokračuje - https://t.co/xhvYYpYUHm pic.twitter.com/QrXhWRHNBk

— Patria.cz (@PatriaCZ) September 19, 2017

Do červených čísel pražskou burzu stáhly hlavně akcie finančních institucí. Akcie Erste Bank odepsaly 0,62 % na 939,10 za akcii a zaznamenaly už druhou mínusovou seanci, cenné papíry Moneta Money Bank ztratily 0,38 % na 79,30 za akcii a přerušily tak dvoudenní ziskovou sérii. Akcie pojišťovací skupiny VIG odepsaly 0,74 % na 642,30 za kus. Ztráty finančních titulů ovlivnil vývoj indexu západoevropských bank Stoxx 600 Banks, který sice k závěru domácí burzy připisoval zisk 0,04 %, ale během odpoledne se propadal do ztrát.

Ztráty pražské burzy se tak dnes nepodařilo vyrovnat akciím O2, které jsou ziskové už druhý den po sobě. Cenné papíry telekomunikace uzavřely den ziskem 0,33 % na 274,90 za kus, když během dne přidávaly dokonce až 1 %. Zelený den zaznamenaly i včera ztrátové akcie tabákového Philip Morris CR, které připsaly 0,28 % na 15 850 za kus. Ziskově ukončily obchodování i emise Unipetrolu, Pegas Nonwovens a Stock Spirits.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688