Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  19.09.2017 21:53:55

Čtyřletý projekt má podpořit 150 přeshraničních partnerských projektů s účastí alespoň 450 společností

Připravte se na první výzvu WORTH Partnership Project, který je financován z programu Evropské unie COSME, určený pro zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních podniků. WORTH Partnership Project chce vybudovat partnerství napříč Evropou mezi talentovanými módními návrháři, kreativci, technology, výrobními podniky (SME) a technologickými firmami. Cílem projektu je vytvořit nové produkty a nápady, a to díky vymýšlení nových způsobů výroby, spolupráce nebo přijímání inovativních a průkopnických technik, procesů a obchodních modelů.

Kdo se může přihlásit?

Od včerejška se do WORTH Partnership projektu může přihlásit každý kreativec, designér, umělec, startup, technologická společnost či malý nebo střední výrobce z módního a spotřebního průmyslu. Ti se mohou zabývat oblastmi jako je móda, textil, obuv, nábytek, home decor, kůže, kožešiny, šperky či jiné doplňky. Pokud hledají nové příležitosti pro využití nápadů a módní koncepty, které jsou vysoce inovativní, průkopnické a integrují nové technologie a design, je účast ve WORTH Partnership projektu právě pro ně.

Uchazeči budou muset prokázat velký zájem spojit se, tvořit a inovovat v mezinárodní konkurenci. Předložené návrhy a projekty budou hodnoceny na základě jejich postoje k inovaci, dopadům na společnost a na životní prostředí, technické a průmyslové proveditelnosti a jejich tržního potenciálu.

Výzva pro uchazeče Worth Partnership projektu bude probíhat po dobu 4 let s různými výzvami. První výzva potrvá od 18. září do 31. prosince 2017, aby vzniklo první partnerství. Další nábor uchazečů  následně proběhne v letech 2018, 2019 a 2020. Cílem je podpořit 150 inovativních a průkopnických partnerských projektů. Tato inovativní partnerství se budou skládat minimálně ze 450 společností (SME a startupy).

Podpora účastníků na vytvoření partnerských projektů

Vybraní účastníci budou podpořeni ve výběru toho nejlepšího partnera pro vývoj svých konceptů. Minimální délka každého partnerského projektu bude 9 měsíců s možností prodloužení a přizpůsobení se v závislosti na technické náročnosti, zralosti a připravenosti každého projektu či nápadu.

Každé partnerství dostane k dispozici:

1) finanční podporu, aby převedlo svůj nápad do reality

2) koučování na míru a odborné vedení specialisty pro zlepšení vědomostí a dovedností souvisejících s designem, technologiemi, výrobními procesy a obchodními strategiemi; přístup k financím; podpora umístění na trhu; právní podpora a řízení duševního vlastnictví,

3) navazování kontaktů, podpora usnadnit spolupráci a příležitosti na trhu.

Pro koordinaci koučových aktivit, organizaci potřeb partnerů a poskytování podpory bude k dispozici obětavý Mentor. Výsledek každého partnerství bude vystaven na dvou mezinárodních výstavách či veletrzích, aby účastníci navázali obchodní vztahy a zvýšili svou viditelnost na trhu díky potencionálním kupcům či zákazníkům.

Výběr provede porota složená z vysoce renomovaných odborníků z oblasti vysoké módy, designu a spotřebitelského průmyslu.

•••

O projektu

WORTH Partnership Project je projekt Evropské unie, implementovaný konsorciem společností s doplňujícími odbornými znalostmi v poskytování podpory malým a středním podnikům (SME) a startupům. WORTH vede Textilní technologický institut AITEX (KEPA, IED, DAG Communication, AA Franzosi) s pevnou vírou, že kreativní průmyslová odvětví (SME a startupy) jsou klíčovými hybateli ekonomického růstu v Evropě.

„V souladu s cíli Evropské unie se soustředíme na zvýšení konkurenceschopnosti módního, lifestyle a spotřebitelského průmyslu prosazováním jejich designové a inovační esence. WORTH Partnership Project je příležitostí pro kreativní SME a startupy rozšířit jejich inovativní a designové dovednosti díky přeshraničním a mezioborovým partnerstvím napříč Evropou – řekl Vicente Cambra, R&D Assistant Manager v institutu AITEX a manažer projektu WORTH.

WORTH Partnership Project je pokračováním úspěšného pilotního projektu, který se konal mezi lety 2013 a 2015. Pro více informací o 34 vystavených produktech a výsledcích, vytvořených během pilotního projektu WORTH, navštivte: http://www.pilot.worth-project.eu/

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688