Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  21.09.2017 17:03:51

Pražská burza přerušila třídenní červenou sérii, hlavně díky Erste a ČEZ

Pražská burza dnes prolomila třídenní ztrátovou sérii, když si index PX připsal 0,05 procenta na 1 047,80 bodu. Vzhůru ho táhly především akcie Erste, silnější dnes o více než procento, a ČEZ. Dařilo se i VIG, Kofole a Pegasu, i když jejich příspěvek k dnešnímu růstu byl v porovnání s dříve zmíněnými tituly slabší. Zbytek pražských blue-chips buď přešlapoval na místě, nebo skončil v mínusu. Závažím byly hlavně KB a telekomunikace.

Akcie rakouské bankovní skupiny Erste Bank stouply o 1,2 procenta na 958,30 , další rakouský titul na pražské burze, pojišťovna VIG, přidala 0,49 procenta na 641,10 . Výrazně v zeleném byly naposledy také evropské bankovní tituly, když index Stoxx 600 Banks Europe připisoval naposledy 1,57 procenta. Důvodem mohl být impuls amerického Fedu, který ve středu naznačil prosincové zvýšení úrokových sazeb. Na to ale nehleděly akcie Komerční banky, které odepsaly 0,71 procenta na 973,00 . Nový generální ředitel bankovního domu v dnes zveřejněném rozhovoru pro Hospodářské noviny potvrdil dividendu na úrovni 60 procent zisku za rok 2017.

Akcie ČEZ si zapsaly přírůstkem 0,37 procenta a skončily na 436,00 za akcii. Česká energetická skupina Energo-Pro dnes před zavřením burzy oznámila, že podala upravenou nabídku na koupi distribučních aktiv společnosti ČEZ v Bulharsku, která splňuje požadované parametry. Energo-Pro zároveň tvrdí, že nabízená cena je vyšší, než ČEZ požadoval.

Kromě KB dnes pražský index táhly dolů kromě jiného operátor O2ČR, slabší o 0,98 procenta, či Moneta Money, která ztratila 0,57 procenta na 78,80 za akcii. Akcie Pegas stouply o 0,4 procenta na 1 009,00 . Dnešní zavírací cena je tak o 1 nižší než nabídková cena 1010 za jednu akcii, kterou nabízí soukromý investiční fond R2G Rohan Czech, usilující o převzetí firmy Pegas.

Objem obchodů s akciemi na pražské burze před závěrečnou aukcí dosáhl 0,478 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,644 miliardy .

Polské i maďarské akcie ztrácely, polský akciový index WIG 20 odepisoval naposledy 1,22 procenta a maďarský BUX 0,06 procenta. Rakouský index ATX byl 0,17 procenta v plusu. Americké akciové trhy se v úvodu amerického obchodování držely na rekordních maximech, na která se šestou seanci za sebou vyšplhal hlavní index Dow Jones .

 

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688