Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
11.10.2017 20:20:05

Před námi je solidní říjnové babí léto

 

 Letošní podzim se zatím jeví poměrně chladně. Až na několik výjimek nebylo moc hezkých dní. Vypadá to ale, že se nyní říjen ve své polovině polepší. A to docela výrazně, nejteplejší oblasti naší země se mohou těšit až na 21°C. Oteplení započne už nyní ve středu, hned ve čtvrtek bude velmi pěkný a teplý den. Posléze se teploty sice trochu sníží, ale během víkendu by se měly vrátit ke 20°C. Pravé krásné babí léto je tady. Podzim bude nyní jako malovaný díky zbarvení listnáčů. Pojďme se společně den po dni podívat, co je před námi. Informace jsou to potěšující. 

 Škaredé a na mnoha místech deštivé úterý vystřídá středa, kdy se dočkáme ubývání srážek i oblačnosti, a to bude znát i na teplotách, které popolezou na 13 až 17°C. Jak již bylo zmíněno, čtvrtek se vydaří. Zpočátku bude skoro jasno a teploty se dostanou na 15 až 19°C, na jižní Moravě to bude až 21°C. Během dne od severozápadu přibude oblačnost a dostaví se místy slabé přeháňky. Následující dny by měly být naprosto beze srážek! A to zřejmě až do nového týdne. Zpočátku bude na našem území chladnější vzduch, takže se páteční teploty dostanou na 13 až 17°C. Další dny ale slibují rozmezí 16 až 21°C, které se možná ještě změní na 17 až 22°C. 

Předpověď počasí na neděli. 

 To vše opředené minimem oblačnosti a srážek. Pokud máte rádi slunečno a na poměry října ještě příjemně teplo, přijdete si na své. Díky slušným srážkám za poslední období se stále ještě můžete vydat na houby a krásné dny si zpříjemnit výlety. Prozatím se zdá, že by do pěkného počasí neměla promlouvat tradiční podzimní nízká oblačnost. Nelze ji ale vyloučit, bude to zřejmě opět klasická záležitost podzimu i zimy ve střední Evropě. Ve výšce se bude stále častěji udržovat teplý vzduch, zatímco povrch země vychladne kvůli nedostatku slunečního svitu. Nízká oblačnost jako poklička potom vznikne velmi rychle. 




Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty