Cena másla klesá: másla by mělo být dost, smetana už je

TNBiz, 1.11.2017

Cena másla by měla konečně začít klesat. Mlékárny mají dostatek suroviny, a tak mohly začít zlevňovat. Některé obchody už se slevovými akcemi začaly.

Cena by měla podle odborníků začít klesat a to díky zlevňování smetany, která je základní surovinou k výrobě másla. Zároveň je také v Evropě větší produkce mléka. Podle ministerstva zemědělství je i u nás momentálně surovin k výrobě másla dostatek a proto není důvod k navyšování ceny, ale naopak k jejímu snížení. Na pokles ceny mléčných výrobků upozornil web Aktuálně.cz.

V prodejnách Globus už s levnější cenou počítají. "V současné době dostáváme od našich dodavatelů nové ceníky. Podle aktuálních informací je suroviny dostatek, a proto není důvod k dalšímu navyšování ceny. Přibližně v polovině listopadu ceny másla klesnou," řekla TN.cz mluvčí Globusu Pavla Hobíková.

Prodejna Lidl neví, jaká bude cena másla: "Cena se vždy odvíjí od celkové situace na trhu. Nejsme proto schopni říci, jaký bude mít do budoucna vývoj,"  řekla tisková mluvčí Zuzana Holá.

Dá se očekávat, že cena za kostku másla klesne v obchodech až ke čtyřiceti korunám. V některých řetězcích ho už dokonce za takovou cenu prodávají. Někteří majitelé mlékáren ale varují, že se může jednat pouze o přechodný stav a cena smetany by se opět mohla zvýšit. Kolem Vánoc to může být i kvůli zvýšené poptávce.

Cena másla by v následujících týdnech měla začít klesat i v dalších evropských zemích.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky