Inzerce (Inzerce)
Bydlení  |  07.11.2017 13:53:13REKLAMA

Půjčky na bydlení, bankovní nebo nebankovní?

Chcete mít krásné bydlení? Ať už chcete zvelebit to stávající, nebo si chcete pořídit rovnou nové, je třeba říci, že se dnes jenom těžko obejdete bez půjčky. Ta dnes naštěstí není zase až tak nedostupná. Navíc půjčky na bydlení doporučují i odborníci, jelikož takto je daný úvěrový produkt skutečně využitý na něco, co můžeme označit jako věc, která je smysluplná. Získat půjčku je možné nejenom od bank, ale i od nebankovních společností. Hodit se mohou obě cesty. Společně se podíváme na to, kterou v jaké situaci zvolit.

Co nabídnou banky?

Podívejme se nejprve na nabídku bank. Pokud jde o produkt, který je v tomto segmentu v souvislosti s bydlením dominující, je to klasická hypotéka. Úvěr, který nabídne i miliony korun českých a který je možné získat na celou řadu situací. Pokud jde o ty hlavní, které jsou s možností hypotéky spojeny, tak se jedná konkrétně o tyto:

  • Koupě domu, nebo koupě bytu
  • Rekonstrukce současného domu, nebo i bytu
  • Stavba vlastního domu svépomocí, i s využitím firmy

Hypotéka však není jediná možnost, která je dostupná v bankovním segmentu. Nezapomínejme také na jejich účelové úvěry. Takové půjčky od bank mohou mít podobu účelových spotřebitelských půjček. V porovnání s hypotékou je lze násadně využít na mnohem více možností a jejich získání je také jednodušší. Není třeba dokládat vlastní úspory, stejně jako není nutné ani ručit vlastní nemovitostí. Pozor však na to, že oproti hypotékám jsou dostupné spíše jenom menší sumy peněz.


Jak jsou na tom nebankovní společnosti?

Také poměrně dobře. I ony umí nabídnout hypotéky. V tomto případě ale takzvané americké. Jejich unikátem je to, že se jedná o neúčelové úvěrové produkty. Peníze z americké hypotéky je možné použít na cokoliv, bez nutnosti to uvádět, stejně jako bez nutnosti to také dokládat. V tomto směru se jedná o poměrně zajímavý produkt, pokud chcete peníze do bydlení investovat různě, a nechcete být omezováni. Na druhou stranu ale připomeňme, že oproti klasické hypotéce mohou být úrokové sazby o něco vyšší.

Podobně jako je tomu u bank, tak i zde, tedy v nebankovním segmentu není problém získat účelové spotřebitelské úvěry. Takové půjčky od nebankovních společností mohou v porovnání s bankou zaujmout hlavně tím, že mohou být rychleji a jednodušeji vyřízeny. Sice mohou být spojeny s vyšším úrokem, ale ten není zase až tak rozdílným. I zde samozřejmě platí, že v porovnání s hypotékou lze peníze dostat snadněji, ale v menších hodnotách. A pokud jde o využití, není problém s nimi financovat:

  • Nákup materiálu
  • Práci jednotlivých řemeslníků a firem
  • Vybavení vaší domácnosti

Investovat do bydlení můžete i pomocí neúčelových půjček

Ty jsou dnes nejvíce rozšířené. Jelikož u nich není nutné uvádět, na co je lze použít, je více než jasné, že to může být také k bydlení. Nabídnou je jak banky, tak i nebankovní společnosti. U bank doporučíme spíše menší, jelikož ty nabízejí lepší podmínky a výhodnější úrok. Z nebankovního segmentu doporučíme především známé společnosti, nebo variantu, kterou je Omega půjčka. Ta se hodí ve chvíli, kdy potřebujete jenom menší sumu, která se hodí spíše na dílčí kroky spojené s vaším zvelebením.

Hitem této možnosti je nejenom to, že peníze můžete využít libovolně. Hitem je i to, že jak banky, tak i nebankovní společnosti umí nabídnout poměrně širokou škálu jednotlivých částek. Ty mohou začínat, jak jsme uvedli výše, třeba i na několika tisících korunách. Končit mohou i na stovkách tisíc. Podobně, jako tomu bylo u výše popsaných účelových půjček, i zde platí, že k získání většinou není nutné ručení nemovitosti a v závislosti na požadované částce nemusí být potřebný třeba ani ručitel. I to je velké a jasné plus.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688