TNBiz (TN.cz)
Politika a události  |  07.04.2009 10:56:00

ČSSD chce pokračovat v jednání o vládě na půdorysu přijaté dohody (7.4.2009)

Mediafax

Sociální demokraté nevidí důvod proč nepokračovat v jednání o nové vládě na půdorysu přijaté dohody. V úterý to po jednání grémia sociální demokracie prohlásil předseda ČSSD Jiří Paroubek.

"Nevidím důvod nepokračovat ve věcech, tak jak byly dohodnuty onou dohodou, tak jak byla podepsána předsedy všech čtyř stran v neděli večer," prohlásil Jiří Paroubek. Na půdorysu této dohody se podle Paroubka chtějí sociální demokraté pohybovat. „Myslím, že je to dobré, čestné, kompromisní a rychlé řešení vládní krize,“ sdělil předseda socialistů.

Paroubek nechtěl komentovat to, zda by u dohody zůstal pouze s ODS. To je podle něj právě na ODS, jak se domluví se svými koaličními partnery. „My máme zájem na rychlém řešení,“ řekl s tím, že zájem socialistů jsou také předčasné volby. Paroubek již také nepovažuje za nutné dále jednat. „Pro nás jednání skončila v neděli,“ uvedl šéf sociálních demokratů s tím, že doufá, že situace v koalici se zklidní.

Paroubek také nevyloučil, že se ještě během úterý sejde s premiérem Mirkem Topolánkem (ODS). Sociální demokraté jsou podle jeho slov připraveni na jakékoli řešení, ale doufají, že dohoda se podaří. Rovněž bude informovat pana prezidenta Václava Klause.

Předseda socialistů by podle svých slov dával rovněž přednost tomu, aby se do dohody na řešení vládní krize zapojily všechny čtyři strany. Zda je to pro něj nepřekročitelná podmínka, však nekomentoval s tím, že je to zatím předčasné.

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach se domnívá, že od KDU-ČSL se jedná pouze o politický tah s tím, že chtějí zůstat u vlády do konce českého předsednictví. "Když zůstanou do konce českého předsednictví sedmadvacítky, tak proč ne do předčasných voleb," řekl Škromach s tím, že pro ČSSD je to absolutně nepřijatelné.

Lidovci se v pondělí večer rozhodli, že KDU-ČSL se nebude podílet na personálním obsazení překlenovací tzv. úřednické vlády, usnesla se na tom celostátní konference KDU-ČSL. V reakci na rozhodnutí lidovců se Strana zelených usnesla, že nedělní dohoda čtyř parlamentních stran neplatí a zelení chtějí vyvolat nové jednání.

Petr Vlasák, vlasak@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688