Tiskové zprávy  |  25.08.2009 10:35:23

Podíl operativního leasingu nadále roste, LeasePlan si v žebříčku drží první místo

(Praha, 24. srpna 2009) – Podle statistik České leasingové a finanční asociace za první pololetí 2009 si společnost LeasePlan i nadále udržela s náskokem první místo mezi společnostmi nabízejícími operativní leasing. Statistiky potvrdily zvyšující se zájem o financování firemních vozových parků operativním leasingem. Zatímco jeho podíl na celkovém leasingu činil v roce 2008 19,7 %, v prvním pololetí roku 2009 tento podíl činí již 26,04 %. 

Podíl operativního leasingu tak výrazně roste díky daňovým reformám, které jej zvýhodnily, ale i díky současné hospodářské situaci, kdy operativní leasing firmám pomáhá šetřit, zjednodušuje jim plánování nákladů, zvyšuje efektivitu vedení autoparku a v neposlední řadě zlepšuje cash flow,“ řekl k nejnovějším statistikám Martin Mitterwald, generální ředitel společnosti LeasePlan ČR.
   
Za první pololetí 2009 společnost LeasePlan uzavřela smlouvy týkající se operativního leasingu v celkové hodnotě 1.259,7 miliónů . Na silnicích nyní ve službách klientů jezdí přes 20 000 automobilů ve správě společnosti LeasePlan. Od doby svého vzniku v ČR již LeasePlan zákazníkům dodal více než 50 000 vozidel. 

 

Změny daňových zákonů zvýhodňující operativní leasing

Zákon o dani z příjmu stanovuje jako minimální délku finančního leasingu v současné době 54 měsíců, což je pro mnoho společností nepřiměřeně dlouho - vozidlo opotřebují dříve. U operativního leasingu toto omezení neplatí. Smlouva může být uzavřena v podstatě na libovolně dlouhou dobu.

U zákona o DPH je možno od 1. 4. 09 uplatnit odpočet i u osobních vozidel, což  do té doby nebylo možné a docházelo tak ke dvojímu zdanění. Navíc nevýhodou operativního leasingu oproti např. finančnímu tehdy bylo to, že u operativního leasingu se úročila pořizovací cena vozidla vč. DPH, kdežto u finančního se úročila pořizovací cena bez DPH i u osobních vozidel. Tzn. při stejné úrokové míře vyšel u operativního leasingu vyšší nominální úrok (vyjádřený v ). To nyní již neplatí.

Operativní leasing:

Operativní leasing je nástrojem pro pořízení a externí správu firemních vozidel. Jde o dlouhodobý pronájem vozidel firmám včetně zajištění veškerých služeb. Operativní leasing pomáhá firmám ušetřit, protože veškerou agendu i servis spojené s firemními vozidly za ně efektivněji vyřizuje LeasePlan. LeasePlan jako specialista na firemní vozidla dosahuje nejnižších cen u dodavatelů, a tuto výhodu přenáší na své zákazníky.
Operativní leasing je dnes standardně nabízen od 12 do 60 měsíců a do celkového nájezdu kolem 180 tisíc km.

Hlavní výhody operativního leasingu v podání LeasePlanu jsou:

  • Všechny služby v jednom a bez starostí – firmy se mohou plně věnovat hlavnímu předmětu své činnosti, a ne se zabývat správou vozového parku. 
  • Operativní leasing zahrnuje pořízení vozidel,  servis i  veškerou administrativu. Umožňuje také přesně spočítat měsíční náklady na vozidlo - vyjádřené v jediné měsíční položce, kterou klienti předem znají.
  • Firmy s pomocí operativního leasingu ušetří - lepší ceny u dodavatelů přenášené na zakázníky.
  • LeasePlan nakupuje 6 tisíc automobilů ročně a je významným zákazníkem servisů i dalších dodavatelů – díky tomu nižší ceny pro klienty.
  • Žádná počáteční akontace – operativní leasing je výborný pro cash flow firmy.


O LeasePlan ČR, s.r.o.
LeasePlan je evropským lídrem operativního leasingu automobilů a celosvětově patří k největším firmám poskytujícím automobilové služby. Každou minutu nakoupí pro své klienty v průměru dvě vozidla. Je zastoupen ve 30 zemích. V roce 1995 přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes zde spravuje vozový park téměř tisícovce klientů a v jeho flotile je přes 20 tisíc vozidel. Pro další informace prosím navštivte
www.leaseplan.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688