Tiskové zprávy  |  25.08.2009 11:57:33

Německé rychlovlaky pojedou na českých kolech

Bohumín, 24. srpna 2009 – Jedny z nejrychlejších evropských vlakových souprav pojedou od konce tohoto roku na českých kolech. Na německé soupravy třetí generace ICE 3 je dodá bohumínská společnost BONATRANS GROUP a.s., která je členem finanční a investiční skupiny KKCG. První kola, která mohou dosahovat rychlosti 350 km/h zamíří do Německa na konci letošního roku. Objem tříleté zakázky dosahuje roční hodnoty 60 mil.

Dodávky pro vysokorychlostní dopravu jsou dlouhodobě terčem zájmu největšího evropského výrobce železničních kol a dvojkolí, spol. BONATRANS GROUP a.s. V době hospodářské krize, která postihuje také segment železniční dopravy, jde o důležitý obchodní úspěch firmy.

Dodávky na soupravy ICE 3 jsou výbornou referencí, ale ani objem není zanedbatelný. Do roku 2011 dodáme každý rok přes 2000 kol,“ komentuje význam kontraktu obchodní ředitel spol. BONATRANS GROUP a.s. Jakub Weimann.

Kola, která se budou v Německu prohánět maximální rychlostí 300 km/h, mohou v běžném provozu jezdit ještě o 50 km/h rychleji. Výroba takového kola je náročná zejména v oblasti tepelného zpracování a klíčová je i vysoká kvalita materiálu.

Rychlovlaky ICE začaly Německé dráhy provozovat v roce 1991. V současné době je již v provozu třetí generace vlaků pod označením ICE 3. Soupravy se vyznačují vysokým komfortem pro cestující a na německých koridorech dosahují rychlosti 300 km/h. 

 

O BONATRANS GROUP a.s.
Bohumínská společnost BONATRANS GROUP a.s. je největším evropským a jediným českým výrobcem železničního materiálu – dvojkolí a jeho dílů pro odvětví kolejové dopravy. V současné době představuje její podíl na evropském trhu 31 %. Firma využívající čtyřicetileté zkušenosti vyváží 95 % své produkce do zahraničí. Ročně opustí brány závodu přes 200 tisíc výrobků.
BONATRANS GROUP a.s. je spolu se společnostmi ŽDB a KOVOSVIT MAS součástí finanční skupiny KKCG. Konkrétně jejího holdingu KKCG Industry, který zastřešuje aktivity skupiny v průmyslové oblasti. Obě bohumínské firmy zaměstnávají téměř 4000 pracovníků a řadí se tak k předním zaměstnavatelům v regionu.

O finanční skupině KKCG
KKCG je nadnárodní finanční a investiční skupina spravující majetek převyšující 50 mld. a zaměstnávající přes 6 500 lidí. Jako strategický investor se dlouhodobě zaměřuje na oblasti ropy a zemního plynu, průmyslu, financí a investic. Skupina KKCG drží podíly ve více než 20 českých a zahraničních společnostech, mezi které patří např. Moravské naftové doly, MND Exploration & Production, SPP Bohemia, Exceed Energy, ŽDB Group, Bonatrans Group, Kovosvit MAS, Cestovní kancelář FISCHER, Stanford a další. KKCG působí v Evropě - v České republice, Slovenské republice, Velké Británii, Holandsku, Německu, Rumunsku, Rusku a Kypru, Kanadě, Pákistánu, a na středním Východě (Jemen). Pobočky má v Londýně, Moskvě, Islamabádu, Amsterdamu, Limassolu, Bratislavě, Bukurešti a Praze.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688