TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  21.10.2009 18:49:00

Czech Coal počítá s uhlím za limity pro teplárny

Mediafax

MOST (MEDIAFAX) - Skupina Czech Coal informovala své partnery v Teplárenském sdružení, že zásoby hnědého uhlí za stávajícími územními limity těžby budou primárně sloužit potřebám domácích tepláren. Agenturu Mediafax o tom ve středu informovala Liběna Novotná, mluvčí Czech Coal.

„Aktuální podoba Státní energetické koncepce navrhuje vytvořit podmínky pro odblokování těchto zásob,“ řekla agentuře Mediafax Novotná s tím, že v případě skupiny Czech Coal se jedná v lokalitě dolu ČSA o největší domácí ložisko, jehož odhadovaný objem činí 750 milionů tun kvalitního hnědého uhlí.

„Po prostudování návrhu Státní energetické koncepce z října letošního roku můžeme konstatovat významný posun ve prospěch racionálního a odborného řešení situace české energetiky. Vnímáme pozitivně nejen návrh odstranit nesystémové administrativní překážky zpřístupnění zásob uhlí v platných dobývacích prostorech, ale i důraz, jaký autoři přikládají nutnosti zabezpečit teplárnám dostatek paliva ve střednědobém horizontu,“ uvádí ve svém prohlášení pro Teplárenské sdružení Petr Pudil, generální ředitel Czech Coal.

Ten také Teplárenské sdružení ubezpečil, že jakmile budou pro využití těchto zásob vytvořeny legislativní podmínky, je skupina Czech Coal připravena neprodleně dokončit jednání o podmínkách dodávek k oboustranné spokojenosti.

Czech Coal je jedním z členů Teplárenského sdružení ČR a je významným dodavatelem hnědého uhlí na domácí trh. Skupina zahrnuje obchodníka s energetickými komoditami Czech Coal, a. s., která obchoduje především s hnědým uhlím, elektrickou energií a povolenkami na emise skleníkových plynů. Dále ji tvoří Litvínovská uhelná, a. s. s největším objemem zásob uhlí v ČR, Vršanská uhelná, a. s. s životností zásob v rámci limitů až do roku 2058, Czech Coal Services, a. s., poskytující sdílené služby těžebním společnostem, a řada dalších obslužných společností. Do skupiny byla letos začleněna i společnost REN Power CZ, přední český investor do obnovitelných zdrojů energie.

Edvard Beneš, benes@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688