Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  03.06.2010 13:54:42

Honba za výhodným obchodem, příznivější americká data povzbuzují Wall Street a chuť k riziku

Komentáře k dění na trhu:

Díky rostoucímu exportu oznámila Austrálie první obchodní přebytek po 12 měsících

Včerejší obchodování na Wall Streetu bylo úspěšné a ve srovnání s předchozí seancí zaznamenaly akcie výrazný obrat směrem nahoru. Vzhledem k jejich nízkému aktuálnímu ocenění byla silná poptávka po energických titulech a také ceny ropy zaznamenaly obrat a nárůst o 2 USD. K posilování akcií přispěla další várka povzbudivých ekonomických údajů z USAindex propuštěných zaměstnanců Challenger zůstal na nízkých hodnotách, rozjednané prodeje domůUSA vzrostly oproti odhadům meziměsíčně o 6 % a meziročně o 24,6 %, (i když někteří poukazují na to, že na těchto údajích se stále ještě může projevovat snaha využít na posledních chvíli končících daňových pobídek) a domácí počet prodaných vozů byl lepší, než se původně očekávalo, i přes menší počet ekonomických pobídek.

 

Data přicházející z Evropy byla už o něco méně přesvědčivá – irská nezaměstnanost vyskočila z předchozích 13,1 % na 13,7 % a španělská spotřebitelská důvěra zaznamenala rekordní propad. EUR se ale i tak ve svém obchodování pohybovalo v nejužším pásu od dubna, a to i přes to, že hned na začátku obchodování jej podpořily zprávy, že několik důležitých centrálních bank prohlásilo, že budou i nadále investovat do nákupu EUR (i když Irán oznámil, že zvažuje, že své rezervy ve výši 45 mld. EUR diverzifikuje a přemění je částečně na USD a zlato). EUR ani ceny zlata na tyto zprávy nijak výrazně nereagovaly. Vzhledem k preventivnímu vyklízení krátkých pozicí v GBP vyvolanému neúspěšným pokusem pojišťovny Prudential o odkoupení asijské divize AIA americké pojišťovny AIG došla posilování GBP pára a následoval malý obrat. JPY pokračoval po včerejší rezignaci japonského premiéra ve svém oslabování, přičemž posilování USDJPY napomohly také pevnější americké úrokové sazby.

 

 

Asijská seance byla zpočátku ovlivněna děním v New Yorku, ale AUD zažil menší pokles na základě údajů indexů nákupních manažerů ze sektoru služeb. V dubnu jsme poprvé od listopadu viděli růst nad prahovou hodnotu 50 bodů, ale to se ukázalo jako neudržitelné, neboť v květnu došlo opět ke sklouznutí pod tuto hranici, z 52,3 na 47,5 bodů. To však byl jen krátkodobý vývoj, neboť údaje dubnové obchodní bilanci vykázaly výrazný obrat. Austrálie za tento měsíc oznámila nečekaný přebytek +138 mil. AUD, oproti očekávanému schodku -800 milAUD a předchozímu výsledku -2040 mil. AUD. Za prudkým zlepšením stojí export, který poskočil o 10,7 %, zatímco import i nadále stagnoval.

 

Adam Posen z Bank of England dnes brzy ráno přišel s obzvláště neradostnou vyhlídkou pro Japonsko a varoval, že úroveň veřejného dluhu země se blíží hranici, kdy nadále bude neudržitelná. Ve svém komentáři, který byl na zahraničního centrálního bankéře neobvykle silný, Posen varoval, že pokud se nevyřeší zdraví bankovního sektoru, mohl by se zmatek kolem veřejných dluhů rozšířit z kontinentální Evropy do Japonska i do USA a UK. Trhy na tento komentář nijak bezprostředně nezareagovaly a místo toho nadále dávají přednost riziku.

 

Dnes se nám v Evropě mohou o zábavu postarat ceny domůVelké Británie, změna v sektoru služeb na základě údajů indexů nákupních manažerůNěmecka, eurozóny a Velké Británie spolu s maloobchodními tržbami eurozóny. Obchodování v USA začíná pátečními údaji o mzdách v nezemědělském sektoru, změnou zaměstnanosti ADP a týdenním počtem žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Na programu dne bude také zveřejnění údajů o produktivitě v nezemědělském sektoru, stejně jako podnikové objednávky a důležitá zpráva ISM o aktivitě mimo zpracovatelský sektor, kdy trh hledá lehké zlepšení oproti dubnové hodnotě, která znamenala téměř čtyřletý rekord.

 

Andrew Timothy Robinson, FX-specialist, Market Strategist Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688