TNBiz (TN.cz)
Reality  |  17.06.2010 23:30:01

E15: Největší realitní obchod letos udělala Generali PPF

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Kancelářskou budovu podnikatele Milana Janků City Empiria na pražské Pankráci koupila firma ze skupiny PPF. Jak informuje páteční vydání deníku E15, jde o největší letošní investiční transakci na tuzemském realitním trhu.

„Budovu City Empiria koupila jedna z firem spadajících do struktury Generali PPF Holdingu jako součást svého investičního portfolia,“ potvrdil deníku E15 mluvčí holdingu Richard Kapsa.

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera má v holdingu s třetí největší evropskou pojišťovnou 49procentní podíl. Generali PPF Holding působí ve 13 zemích střední a východní Evropy a v Kazachstánu.

Nákup výškové budovy City Empiria a přilehlého konferenčního centra City Forum za 1,8 miliardy korun nechce nový majitel dál komentovat. Developerská firma ECM Real Estate Investments, kterou kontroluje Janků, z prodeje po odečtení závazků získala jen zhruba 310 milionů korun. Developer, který se potýká s problémy, postupně ořezává části svého pankráckého portfolia.

ECM kromě budov City Empiria a Forum prodal letos na jaře plánovaný kancelářský projekt City Court. Téměř za 200 milionů korun ho koupila společnost Skanska. Na konci loňského roku se ECM zbavila věžáku City Tower, který získal za 3,4 miliardy korun tuzemský investor napojený na firmu J&T.

ECM prohloubila v prvním čtvrtletí ztrátu na 154 milionů korun oproti 23 milionům korun ve stejném období loňska. V květnu developerovi hrozilo, že držitelé obligací budou požadovat jejich předčasné splacení, a to kvůli vyššímu zadlužení firmy, než jaké povolují smluvní podmínky dluhopisů. I přes prodej některých nemovitostí chystá ECM v Praze na Pankráci vlastní projekty za 3,5 miliardy korun. Například výšková budova City Epoque má nabídnout luxusní byty, zatímco City Deco bude dalším kancelářským komplexem. Kromě Česka společnost podniká také v Rusku a Číně.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688