Strategie.cz (Strategie.cz)
Marketing a média  |  09.12.2010 10:03:19

Putin propaguje trávu

Pozdvižení v Rusku vyvolaly balíčky s travním semínkem, které se prý objevily v hypermarketu na okraji Moskvy. Obal zdobí usmívající se tvář premiéra Vladimira Putina.

Bývalý ruský prezident a agent tajné služby KGB už proslul i jako judista, milovník drsných dobrodružství a velkých kočkovitých šelem. Dokonce projevil malířský talent, když před pár lety byl premiérem namalovaný obrázek vydražen za rekordní sumu. Ale až dosud jej za experta na zahrádkaření nikdo nepovažoval.

Vzápětí poté, co se snímky balíčků s "Putinovou trávou" objevily i na internetu, vzplály polemiky, zda jde či nejde o hanebný podvrh, jednorázový žert či komerční využití dalšího premiérova úspěchu na poli sportovní diplomacie. Putinovou zásluhou po zimní olympiádě a závodech formule 1 získalo Rusko i mistrovství světa ve fotbale v roce 2018. A zboží s premiérovou tváří láká zákazníky i nápisy "Buď připraven na MS 2018!" a "Přeměň svůj palouk ve stadion!".

Šampionát přiklepla FIFA Rusku teprve minulý čtvrtek, ale po internetu se už prodávají trička s nápisem "Ready to inspire" coby hlavním sloganem ruské přihlášky o pořadatelství. Na rozdíl od olympiády, která se v Soči uskuteční v roce 2014, fotbalové mistrovství ještě nesvazují až tak přísná pravidla, a tak experti předvídají, že zboží přiživující se na šampionátu bude v obchodech přibývat.

Putin není v reklamě žádný nováček. Vodka "Putinka", ač bez premiérova vyobrazení, stále patří v Rusku k nejoblíbenějším lidovým značkám. Cestovní pas s Putinovou fotografií se před pár lety objevil v reklamě jedné cestovní kanceláře, ještě jako prezident se Putin mihl v reklamě na populární deník, po Putinovi pojmenoval masovou rolku jeden masokombinát, "jedlý" portrét státníka v obleku a s kravatou zase zhotovila jedna ruská čokoládovna pro výstavu v Paříži. Putin se sice objevil v reklamě i v zahraničí, ale na rozdíl od vlasti v roli zloducha, ať už šlo o kampaně organizací Amnesty International a Reportéři bez hranic, anebo o krmení pro psy v Brazílii.

Strategie.cz - Brána do světa médií, marketingu a reklamy

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688