Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  24.01.2011 10:47:40

Equity Kickoff: Navzdory zklamání z výsledků Philipsu trhy zřejmě otevřou výše

Christian Blaabjerg, hlavní akciový stratég, Saxo Bank

Evropské akciové indexy zřejmě otevřou v pondělí výše v očekávání silných čísel německého indexu nákupních manažerů (PMI) a průmyslových objednávek v eurozóně. Dnes ráno zveřejněné hospodářské výsledky společnosti Philips přinesly zklamání, což by mohlo hodnoty při otevření mírně oslabit. Další zaznamenáníhodné události zahrnují hospodářské výsledky společností Halliburton a McDonalds – oboje budou zveřejněny před otevřením amerických trhů.

Po slabém závěru obchodování minulý týden, který lze částečně připisovat zklamání z hospodářských výsledků Goldman Sachs, nás tento týden čeká další kolo výsledků velkých korporací v Evropě i v USA. Dnes ráno však věnujte pozornost německému indexu PMI a novým objednávkám v eurozóně. Index nákupních manažerů v Německu se předpokládá na stejné hodnotě jako minule, tedy 60,9, zatímco u nových průmyslových objednávek v eurozóně se očekává meziroční nárůst z předchozích 14,8 % na 17,4 %. Pokud se nárůst takového rozsahu skutečně realizuje, podpoří to trhy.

Philips dnes ráno zveřejnil hospodářské výsledky, které přinesly zklamání. Výnos na akcii (EPS) dosáhl za celý rok 2010 hodnoty 1,54 EUR namísto očekávaných 1,828 EUR. I tak se ale ve srovnání s výsledkem za předchozí rok, kdy výnos na akcii dosahoval 0,443 EUR, jedná o zlepšení. Také tržby vzrostly, očividně ale ne tak rychle jako výnosy, což ukazuje, že i společnosti Philips se podařilo výrazně posílit marže.

Před otevřením amerického akciového trhu budou zveřejněny ještě hospodářské výsledky společnosti Halliburton. Ty by se podle očekávání měly nést v pozitivním duchu, i když by se, na rozdíl od výsledků společnosti Schlumberger zveřejněných minulý pátek, neměly příliš lišit od čísel vykázaných za 4. čtvrtletí 2009. To ale nemění výhled na příznivější výsledky. Sledujte Acergy, Seadrill a Petrofac. Před otevřením akciových trhů v USA očekáváme také zveřejnění výsledků společnosti McDonalds, u které se očekává mírný nárůst jak u výnosů (EPS 1,155 oproti předchozím 1,092) tak u tržeb (6,195 mld. USD oproti 5,859 mld. USD v předchozím čtvrtletí).

 

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688