TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  19.07.2011 13:25:05

DOKUMENT: Prohlášení Aleše Hušáka k aktuální situaci v Sazce

MediafaxPRAHA (MEDIAFAX) - Agentura Mediafax zveřejňuje prohlášení dlouholetého šéfa zkrachovalé loterijní společnost Sazka Aleše Hušáka k aktuálnímu dění ve společnosti, ve kterém zdůvodňuje zpětvzetí odvolání proti usnesení o konkurzu na majetek Sazky.

Já, JUDr. Aleš Hušák, předseda představenstva Sazka, a.s., oznamuji, že jsem dnes - 19. 7. 2011 - vzal zpět odvolání proti usnesení, kterým byl na majetek Sazky prohlášen konkurz. Reagoval jsem tím na prohlášení zástupců věřitelského výboru společnosti, který uvedl, že pokud by Vrchní soud v Praze k odvolání Sazky konkurz na její majetek zrušil, budou členové tohoto výboru, jež reprezentují většinu věřitelů společnosti, hlasovat znovu pro prohlášení konkurzu. Z uvedeného je zřejmé, že cesta k reorganizaci Sazky je definitivně uzavřena, a mně jako předsedovi představenstva tak nezbylo nic jiného, než minimalizovat škody, které z tohoto rozhodnutí věřitelů vyplývají.

Zároveň tím reaguji na informace posledních dní o tom, že celé jednání odvolacího soudu je zmanipulované, dopředu rozhodnuté a provázejí ho pletichy. S tím nechci být spojován.

Za současné situace je pro Sazku i pro její věřitele nejvhodnějším řešením neprodlužovat insolvenční řízení, které by stejně s ohledem na výše uvedené nemohlo vést k reorganizaci společnosti, a zaměřit se na co nejefektivnější provoz Sazky, na jejíž majetek byl prohlášen konkurz. A to přestože jsem jako předseda představenstva a generální ředitel Sazka, a.s., byl vždy proti prohlášení konkurzu, kterému jsem se snažil do poslední chvíle zabránit. Ukázalo se ale, že zabránit konkurzu není reálné. Může mě to mrzet, mohu se tím trápit, ale to je tak jediné, co s tím mohu dělat. Svůj krok činím v zájmu Sazky, kterou by další prodlužování současné situace jen poškozovalo.

Pevně věřím, že tímto mým krokem bude v insolvenčním řízení nově nastolena právní jistota, pokud jde o jeho další průběh. Pokládám za nezbytné, aby byla v době, kdy konkurenční společnosti vstupují na trh s novými produkty zejména v oblasti číselných loterií, ve které byla doposud Sazka přirozeně dominantním subjektem, co nejrychleji odstraněna nejistota ohledně jejího dalšího financování a posílena důvěra sázejících a stabilita Sazky.

V Praze dne 19. 7. 2011

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688