eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  16.05.2013 15:40:00

Stručná situace Wall Street: ztlumený opening 16.5.13

Čtvrteční obchodní seance bude v nesnadné pozici navazovat na předchozí další rekordní trading, který tak dosáhl v případě blue chips indexu Dow Jones Industrial Average již 20. historického maxima od počátku t.r.

Možnou pomůckou mohou být na programu ekonomického kalendáře reportované makroindikátory ve složení úvodní požadavky v nezaměstnanostivýsledkem 360 tis. vs. očekávání 330 tis. a pokračující požadavky činily 3,009 mil. oproti odhadu 3,005 mil. Dále to byl index spotřebitelských cen CPI za duben s resultátem -0,4% vs. předpoklad -0,2% (v jádrové podobě se čekalo 0,2% a skutečnost byla     +0,1%) a údaje z housingu výstavba nových domů za duben s číslem 853 tis. vs. předpoklad 970 tis. a stavební povolení za duben vyšla s cifrou 1017 tis. (pětileté maximum) vs. odhad 950 tis. Následuje po otevření trhů report Philadelphia FED za květen s číslem 2,50 bodů a zásoby plynu. K dalším informacím patří Bloomberg Consumer Comfort Index, vystoupení zástupců FED Ch. Plossera, E. Rosengrena. R. Fishera a S. Bloom Raskin. US Treasury oznámí realizaci vládních instrumentů se splatností 3M, 6M a 10Y TIPS.

K reportovaným hospodářským výsledkům patří např. firmy Flowers Foods, Kohl´s Corp., Wal-Mart Stores a v after hours to budou Applied Materials, J.C. Penney a Nordstrom.

Z hlášení 13F společnosti Berkshire Hathaway pro US SEC ke dni 31.3. t.r. vyplývá, že W. Buffett koupil nové podíly ve firmách Chicago Bridge and Iron (CBI) a Starz Liberty (STRZA) a likvidoval pozice u společností Archer Daniels Midland a General Dynamics. Dále pak navyšoval a snižoval některé podíly.

Podle aktuálního týdenního přehledu American Association of Individual Investors (AAII) ke dni 15.5. t.r. jsou preference, resp. sentiment investorů rozdělen na příštích 6 měsíců tak, že pohled „bullish“ zastává 38,5% (pokles o -2,3%), postoj „neutral“ je u 32,2% investorů a názor „bearish“ má 29,3% investorů (růst o +1,9%).

Hlavní US akciové indexy tak v úvodu tradingu dosahují následujících stavů: DJIA -0,08%, Nasdaq Composite +0,11% a SP 500 -0,15%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 94,51 USD za barel a zlato je na ceně 1377,50 USD za trojskou unci (cca -19 USD). Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2897.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,906%.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688