BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  21.05.2013 07:13:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýza EUR/USD, GBP/USD, USD/CZK, ZLATO

Dnešní obchodní seance se soustředí hlavně na data z Velké Británie, kde v 10:30 bude zveřejněna dubnová výše inflace prostřednictvím indikátoru CPI. Tato data jsou velmi očekávaná v návaznosti na inflační zprávu britské centrální banky z minulého týdne, kdy byla zveřejněna predikce o snížení inflace na 2 procenta do dvou let. V současnosti trápí Británii 2,8 procentní inflace (březen), která roste rychleji než mzdy a dusí tak domácí spotřebu.

Zbytek obchodní seance bude skromnější na fundamentální novinky, a tak se pozornost přesune na americkou centrální banku FED. V USA pomalu vrcholí diskuse o tom, co FED udělá se současným programem kvantitativního uvolňování, protože se začínají objevovat hlasy z nejvyšších řad, že je potřeba program buď úplně zastavit, nebo začít snižovat objem investovaných peněz ze současných 85 miliard dolarů měsíčně. Vše by měl osvětlit Ben Bernake zítra ve svém projevu v kongresu. Malým náznakem jsou však názory členů bankovní komise federální banky (FOMC) Charlese Evanse a Richarda Fishera, kteří se shodli na postupném omezování programu.

Dnes odstartovalo dvoudenní zasedání japonské centrální banky (BoJ). Investoři budou zítra pozorně sledovat vyhlášení závěrů ze setkání centrálních bankéřů, jestli podniknou nějaké kroky proti růstu výnosů japonských státních dluhopisů.

EUR/USD začalo tento týden korekčně a neznatelně včera kompenzovalo ztráty z minulého týdne. Na 4 hodinovém grafu je vidět tzv. formace vlajky, která se tvoří v případě silných trendů. Její proražení by přineslo další posílení medvědů v trhu. Za pozornost také stojí skrytá medvědí divergence na stochastickém oscilátoru.
 


GBP/USD se včera dočkal mírného posílení, které ovšem prozatím skončilo u horní linie klesajícího trendového kanálu. Momentálně se obchoduje u rezistence Fibonacciho hladiny 23,6 a v případě že dnešek naváže na současný trend, tak by mohl „sterling“ klesnout až k 1,515.
 


USD/CZK pokračuje v silném růstu, včera se podařilo překonat předchozí maximum 20,23. Slabou korunu by ráda viděla i česká národní banka a tak by dnešní seance mohla nabídnout případný „throwback“ k nejbližšímu supportu 20,23 a pokračovat svoji cestu v trendovém kanálu.
 


Zlato včera silně posílilo a znovu se přiblížilo ceně 1400,0, na denním grafu se dokonce podařilo vytvořit tzv. bullish engulfing bar, který značí převahu býků. V průběhu dnešní seance je potřeba dávat pozor na testování rezistence Fibonacciho hladiny 50, kde už by mohla být dotvořena skrytá medvědí divergence a nic by tak nebránilo dalšímu výprodeji. Je však potřeba počkat na samotnou reakci trhu na rezistence.
 

zlato

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 14:00  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 908 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Čt 13:39  HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688