BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  18.06.2013 07:00:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýza EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a USD/CZK

Stát New York se dočkal pozitivní zprávy ze sektoru výroby. Tamní „Empire State“ index výrobní aktivity posílil na 7,84 bodu z květnových -1,43 bodu. Hodnoty nad 0 značí expanzivní náladu v odvětví výroby v této oblasti. Náladu Newyorčanům pokazily ale jednotlivé složky tohoto indexu, které ukázaly, žeindex očekávaných objednávek, který klesl -6,69 bodu z předchozích -1,17 bodu. Dobrá situace není ani na trhu práce, kde poklesl index počtu zaměstnavatelů z 5,68 bodu na 0,0 bodu.

Sentiment stavebních firem
měřený NAHB/Wells Fargo indexem posílil na 52 bodu oproti květnovým 44 bodům.  Poprvé od dubna 2006 se tak indexu podařilo překonat hranici 50, což naznačuje velmi pozitivní výhled do budoucna ohledně prodejů domů. Tento ukazatel opět podtrhuje, že sektor bydleníUSA díky měnovému programu americké centrální banky prosperuje.

Dnes začíná dvoudenní mítink americké centrální banky (FED).Hlavní pozornost směřuje k zítřku, kdy šéf Ben Bernanke promluví o budoucnosti třetího kola kvantitativního uvolňování. Investoři jsou rozděleni na ty, co věří v redukci aktuální částky z 85 miliard dolarů a na ty, co očekávají zachování současného stavu. Fed by měl také představit ekonomickou předpověď na léta 20132015. Poslední předpověď z března predikovala růst HDP o 2,6 procenta v letošním roce a o 3,2 procentaroce 2014. Nezaměstnanost by se měla do roku 2014 snížit na 6,9 procenta ze současných 7,4 procent.

Dnes pokračuje mítink 8 největších světových ekonomik (G8) v Severním Irsku. Eurozóna se dostává pod tlak ze stran ostatních partnerů, aby urychlila kroky směřující k vytvoření bankovní unie, co nyní brzdí Německo. To se bojí, že by muselo platit za problematické bankovní ústavy jižních partnerů, k čemuž se před zářijovými volbami nechce před voliči zavázat. Japonsko je urgováno, aby pokračovalo ve svých masivních stimulech, strukturálních reformách a opatřeních směřujících k redukci masivního státního dluhu. Italský premiér Enrico Lertta prohlásil, že Řím bude respektovat limity zadlužení stanovené Evropskou Unií.

Dnes bude důležité sledovat index spotřebitelských cen (CPI) z Velké Británie v 10:30, index ekonomického sentimentu ZEWNěmecka o 11:00 a odpoledne data z trhu bydleníUSA o 14:30.

EUR/USD  během asijské seance oslabovalo a dostalo se až k testování rostoucí trendové linie. Zde se předpokládá další pokračování v posilování, tak aby eurodolar udržel svůj současný trend. Proražení této podpěrné linie by mohlo pro EUR/USD znamenat výprodej k supportu 1,3250.
 

GBP/USD má stále problémy s rezistencí 1,57 a nedokáže se od ní oprostit. Hladinu odporu tvoří i horní linie pomyslného trendového kanálu. Konec současnému trendu indikuje i medvědí divergence na oscilátoru MACD. Rostoucí trend však zůstane v platnosti minimálně do proražení supportu 1,56.


USD/JPY se drží v klesajícím trendu, který je ohraničen trendovým kanálem na 4hodinovém grafu. Poslední seance na tomto páru měly za následek vytvoření konsolidační formace symetrického trojúhelníku. Ideálním scénářem pro střednědobý vývoj je posílení k 96,5, kde by se mohl doformovat tzv. pullback a trh by pokračoval níž.


USD/CZK navzdory vládní krizi oslabuje (koruna posiluje). Trend je jasně viditelný a pravidelně dodržuje klesající kanál. Velkou překážkou pro současný trend může být support 19,0, kde v případě dalšího poklesu bude dotvořena silná býčí divergence na MACD. Do té doby zůstává současný trend platný.





 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688