BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  23.07.2013 07:45:00, aktualizováno 10:15:07

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, ROPY a EUR/GBP

Prodej existujících domů v USA nečekaně v červnu klesl a nenavázal na dva předchozí velmi úspěšné měsíce. Nicméně nárůst cen domů na 5leté maximum potvrdil současnou sílu trhu s bydlením. Prodej domů klesl v meziročním srovnání o 1,2 procenta na 5,08 milionu domů. Američtí makléři dávají pokles za vinu zvýšení sazeb u hypoték, podle ekonomů však nejde o zásadní problém a trh by měl tento výkyv ustát. Úrokové sazby vzrostly z obav o redukci kvantitativního uvolňování. Fixované hypotéky s 30letou splatností podražily o 0,53 procenta na 4,07 procenta, což je nejvíce od října 2011.

Medián cen prodaných existujících domů expandoval meziročně o 13,5 procenta na 214 200 amerických dolarů a dosáhl tak nejvýše od června 2008. Dalším důkazem síly trhu s bydlením je medián rychlosti prodeje. V červnu dosáhl medián na 37 dnů a polepšil si tak z květnových 41 dnů. Výrazný pokles je vidět v meziročním srovnání, kdy v červnu 2012 trval prodej domu 70 dní. Před tržním kolapsem v roce 2006 byl medián dokonce 90 dní. 47 procent prodaných domů v červnu bylo v nabídce méně než 1 měsíc.

Více než 20 procent amerických firem schovávajících se pod akciovým indexem S&P 500 už reportovalo výsledky za druhé čtvrtletí. 64 procent z nich dokázalo překonat odhady o ziscích a 50 procent společností překonalo odhady o prodejích. Už teď je jasné, že pokud zbylé společnosti reportují minimálně podle predikcí, tak celkové výdělky se zvednou o 3,1 procenta v porovnání s prvním kvartálem. Index S&P 500 tak pokračuje ve vytváření nových historických maxim.

Ve Velké Británii se včera narodil nový královský potomek. Malý princ by mohl v zemi přispět k lepší náladě a podpořit prodeje suvenýrů s jeho fotografií. Očekává se, že chlapeček podpoří maloobchodní prodeje o 243 miliónů liber do konce srpna.

Ve Španělsku dnes bude premiér Mariano Rajoy čelit v parlamentu otázkám ohledně korupčního skandálu týkajícího se tajného fondu na podplácení.

Asijskou obchodní seanci podpořily spekulace, že čínská vláda přijme opatření na podporu zpomalujícího se růstu ekonomiky poté, co premiér Li Keqiang řekl, že nenechá letos spadnout HDP pod 7 procent.  Následně na to posílil japonský, korejský, šanghajský i australský akciový index.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

•    10:30 Počet schválených hypoték v Británii
•    14:30 Kanadské maloobchodní tržby
•    16:00 Spotřebitelská důvěra eurozóny
•    16:00 Richmondský výrobní index z USA
•    
EUR/USD pokračuje v cestě rostoucím klínem a v průběhu dnešní seance otestuje kulaté číslo 1,32. Trh zůstává v konsolidaci a bude v ní do opuštění zmiňované technické formace. Důležitým faktorem pro dnešní seanci by mohla medvědí divergence na MACD, její případné vyplnění by mohlo eurodolar posunout zpátky k podpůrné trendové linii.

GBP/USD se nebojácně pustilo do překonávání rezistenčního pásma kolem hodnot 1,535. 4hodinový graf je podporován rostoucí trendovou linií, která je v současnosti nejdůležitějším supportem na grafu. Při pokračování býčího trendu by se trh mohl dostat až k 1,5450. Při případném proražení trendové linie, lze počítat spíše s konsolidací trhu, protože obchodníci zůstávají v očekávání čtvrtečního výsledku HDP a nelze tak očekávat nějaké významnější pohyby.

Ropa se udržuje v rostoucím trendu, který v posledních týdnech nabral na rychlosti a téměř parabolicky posílil. Trh se pohyboval od konce června de facto bez korekce. Začátek korekce by nyní mohl předznamenat denní graf, kde se včera dotvořila reverzní formace „evening star“.  Oscilátory svou překoupeností tuto teorii podporují, supportem případné korekce by mohla být Fibonacciho úroveň 23,6.

EUR/GBP včera uzavřelo pod velmi důležitým supportem 0,8590. Trh tak od minulé středy koriguje své předchozí zisky a potřeboval by se vrátit nad pásmo 0,8590-0,86. Podporu EUR/GBP poskytuje skrytá býčí divergence na MACD. To však stačit nemusí, britská libra je tento týden velmi silná a dopadne-li ve čtvrtek ostrovní HDP podle odhadů, tak lze počítat s dalším oslabením na tomto páru.


 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:26  Graf dne - USDJPY (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688