Grant Capital (Grant Capital)
Investice  |  23.08.2013 22:02:43

US trhy – rekapitulace uplynulého, 34. týdne, a výhled na týden od 26. 8.

Události uplynulého týdne:

V uplynulém týdnu docházelo na trhu k určité konsolidaci po poklesu, který proběhl o týden dříve. Indexy sice klesly v průběhu týdne níže, ale z celkového pohledu šlo o první zelený týden po dvou týdnech poklesu. Na makrodata byl týden spíše chudý. Za zmínku stojí mírně lepší prodeje existujících domů a naproti tomu slabší prodeje domů nových, počty žádostí v nezaměstnanosti, které jak u stávajících, tak i u nových mírně narostly, případně pak mírně lepší výsledek předstihového ukazatele. Více než makrodata byly trhy ovlivňovány očekáváním výsledku zápisu z  posledního zasedání FEDu. Ten byl zveřejněn ve středu a na trzích vládla nervozita a očekávání, zda detaily ze zasedání naznačí, kdy by mohlo dojít k omezování kvantitativního uvolňování, což byl v minulém týdnu podnět k oslabování indexů. Očekávalo se, že by FED mohl přistoupit k omezování odkupů už na zářijovém zasedání. Tyto dohady se nepotvrdily a díky absenci náznaků, které by nasvědčovaly tomuto blízkému termínu zahájení omezování QE se v druhé části týdne se trhy mírně zklidnily. Rovněž se zdálo, že FED je v otázce termínu zahájení omezování QE nejednotný. Část členů se přiklání spíše k dřívějšímu termínu, naproti tomu další členové podmiňují omezování odkupů dalšími, lepšícími se makrodaty, především z trhu práce. Od středy také probíhá každoroční setkání centrálních bankéřů v Jackson Hole, nicméně tato schůzka bude pokračovat ještě v sobotu a závěry budou známy patrně až příští týden.
Poměrně vysokou volatilitu zaznamenala v týdnu ropa, která v první polovině týdne oslabovala z maxim nad 107 USD až do oblasti ceny 103 USD za barel, v druhé polovině však opět nabrala na síle a týden končila nad cenou 106 USD. Pár EUR/USD si polepšil jen mírně a končil na hodnotě 1,3380. Zlato pokračovalo v nastoupeném růstu a končilo u ceny 1396 USD za unci. Hlavní podporou ceny zlata se zdá být rostoucí nervozita a obava z možného růstu inflace, což podporuje i růst výnosu dluhopisů.
Z pohledu sektorů byl týden smíšený. Dařilo se sektoru zdravotnictví a farmacie, který rostl o 0,7 %, naproti tomu technologický sektor odepsal -1,2 %.

Události následujícího týdne:

V pondělí budou pravděpodobně známy detailnější informace z jednání v Jackson Hole a bude také zveřejněn vývoj počtu objednávek zboží dlouhodobé spotřeby. V úterý nás čeká index spotřebitelské důvěry, index cen domů a výrobní index richmondského FEDu. Ve středu bude zveřejněn vývoj počtu rozjednaných prodejů domů a čtvrtek přinese údaj o hrubém domácím produktu a pátek pak informace o výdajích osobní spotřeby, index nákupních managerů a index spotřebitelského sentimentu.
Kompletní přehled očekávaných makrodat naleznete na adrese http://grantcapital.cz/komentare-k-trhu/us-makrodata

Modelové portfolio:

Ve 34. týdnu modelové portfolio prodalo  PSX, SFY, MAS, SNE, LO, Zobchodovalo IBM, CREE, koupilo F, COST CCJ, ADBE, NRG a coverovalo UCO.
Podrobnosti o modelovém portfoliu naleznete na adrese:
http://grantcapital.cz/obchodovani/modelova-portfolia/modelovy-ucet-usa


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR, Evropě a USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688