BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  25.09.2013 10:42:14

Ranní přehled 25.9. - Facebook, dluhový strop, povolební Německo, GfK + analýza EUR/USD, GBP/USD, NZD/USD a EUR/GBP

Americký akciový trh prožil v úterý čtvrtý červený den v řadě, když index S&P 500 ztratil 4,42 bodu a uzavřel pod psychologickou úrovní 1 700,00. Dow Jones poklesl o 66,79 bodu na úroveň 15 334,59. Na pokles navázala ve středu ráno i Asie a Evropa.

Šťastný den však prožil Mark Zuckerberg, protože akcie Facebooku vytvořily nové maximum, a to 49,66 dolaru za akcii. Trh reagoval na zprávu hongkongských novin South China Morning Post, podle kterých dovolí čínská vláda Facebooku a dalším sociálním gigantům fungovat v plánované zóně volného obchodu v Šanghaji. Dosud byl FacebookČíně blokován. Facebook se rovněž dočkal zvýšení cílové ceny na 55 dolarů za akcii od  Citigroup.

Trhy stále ovládá nervozita a nejistota ohledně budoucnosti programu měnového uvolňování (QE) v USA. Objem QE měl být dle očekávání snížený minulou středu, k čemuž ale nakonec nedošlo. Tento týden je ve znamení několika proslovů členů Fedu, kteří prokazují nejednotnost názorů na tento nekonvenční nástroj měnové politiky, který USA využívají již 5 let. Spojenými státy rovněž otřásají debaty o veřejných výdajích, jež na konci měsíce dosáhnou stropu stanoveného letos v lednu.

Německá kancléřka Angela Merkelová, vítězka parlamentních voleb, včera potvrdila, že vede jednání se sociálními demokraty (SPD) ohledně vytvoření koalice.

Setkání nejvyšších představitelů USA a Íránu, kteří se spolu nepotkali posledních 35 let, proběhlo včera nad očekávání. Nově zvolený íránský prezident Hassan Rouhani následně na půdě OSN prohlásil, že Teherán je připravený dospět k dohodě, která by zaručovala obyvatelům Íránu jejich právo na jaderný program, a světu zároveň garantovala, že bude určen výhradně pro mírové účely.

Novozélandská obchodní bilance se v srpnu dostala do vysokého deficitu 1,2 miliardy novozélandských dolarů (NZD). Roční obchodní bilance (1.9.201231.8.2013) dosáhla deficitu 2,1 miliardy dolarů. Export si v meziročním srovnání polepšil v srpnu o 0,6 procenta, když se dařilo vyvážet hlavně dřevo a dřevařské výrobky. Dalším klíčovým vývozním artiklem pak byl hliník, ropa a ovoce. Hlavním ekonomickým partnerem zůstala Austrálie, následovaná Čínou a USA. Import meziročně v srpnu posílil o 9,7 procenta. Špatné výsledkyNového Zélandu využili i někteří soutěžíci a prodali novozélandský dolar (NZD) například vůči euru (EUR/NZD). Obchod o velikosti 0,7 lotu přinesl soutěžícímu zisk ve výši 8 300 virtuálních , čímž se jeho počin hned ráno zařadil do tabulky 5 nejlepších obchodů.

GfK index spotřebitelské nálady v Německu posílil v září dle očekávání z předchozích 7,0 bodů na 7,1 bodu.  Index roste nepřetržitě od prosince 2012 a dnešní výsledek je nejlepším od srpna 2007. Průzkum je prováděn mezi 2 000 respondenty.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

 

EUR/USD se stále obchoduje ve formaci vlajky. V dnešní seanci dojde k otestování rostoucí trendové linie, jejíž prolomení by otevřelo prostor pro korekci k hlavní podpoře 1,34. V případě odrazu od rostoucí linie by se trh po překonání úrovně 1,35 mohl podívat k předchozímu maximu1,3565.

GBP/USD se intradenně obchoduje v sestupném kanálu poblíž psychologické úrovně 1,60. Při setrvání v kanálu by se trh mohl podívat až k podpoře na úrovni 1,5865, případně k rostoucí trendové linii. Proražením kanálu směrem nahoru by došlo k poničení formace vlajky a trh by mohl pokračovat dále na sever.

NZD/USD se po proražení trendového kanálu propadlo až na první důležitý support 0,8214. V případě překonání této podpory by vznikl prostor k majoritnímu supportu na úrovni 0,811. Od této úrovně by trh mohl pokračovat znovu v rostoucí náladě.

EUR/GBP konsoliduje ve formaci trojúhelníku a v dnešní seanci by mohlo dojít k proražení. Na trh by se tak mohl vrátit jasnější intradenní směr. Při průrazu formace bude zapotřebí sledovat i reakce na vyznačené hladiny, které mohou zapůsobit jako překážky pro pohyb.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 15:53  Závěr obchodního týdne přinesl zpevnění dolaru i koruny (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 15:11  Index PMI z Chicaga klesl (28.3.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688